Цяло село на бунт срещу електроразпределително дружество. От няколко месеца

...
Цяло село на бунт срещу електроразпределително дружество. От няколко месеца
Коментари Харесай

Цяло село на бунт срещу Енергото заради чести токови удари

Цяло село на протест против електроразпределително сдружение. От няколко месеца жителите на горнооряховското село Поликраище се оплакват от чести токови удари и неприятно качество на услугата. Местните са писали тъжби, неведнъж и заплашват, че ще затворят основния път Русе-Велико Търново, минаващ през селото.

68-годишният Марин Тихов от Поликраище е зеленчукопроизводител твърди, че електроуредите му са изгорели поради неприятното качество на електрическата енергия. И до момента в който за него загубите са в размер на два хладилника и един компютър, то за локален сладкарски завод всяко прекъсване на тока за малко носи загуби и вреди, нанесени на машини за десетки хиляди левове.

" При нас казусът е, че при непрекъснатите токови удари, машините които сме взели за нови, стопират. Налага се да стопираме индустриалния развой, което води до индустриални загуби. Наложи се да слагаме до всяка машина UPS и прекъсвачи, които са съществени разноски. Подавали сме неведнъж сигнали, само че ни дават отговор с думите: " Работим по случая и ще пратим екип! ", обяснява Йоана Великова – шеф на сладкарски завод.

" Това продължава от януари месец, а от два месеца са непрекъснато. По 10-15 пъти дневно има токови удари. Идваха от енергото два-три пъти, стопират тока на цялото село, вършат профилактика, а ние не работим и на идващия ден след профилактиката ", добавя Йоана Великова – шеф на сладкарски завод.

След появяването на екип на NOVA в селото и отправеното публично питане към електроразпределителното сдружение в Поликраище, се появиха десетки екипи, които започнаха замяна на преносната мрежа.

" Отправяли сме сигнали по телефоните. Но публично на 19 юни сме подали сигнал до ЕНЕРГО ПРО, за Комисията за отбрана на потребителите и до КЕВР, от които по този начин и не получихме отговор на какво се дължат тези спирания на тока ", изясни за " Здравей, България " Марин Тодоранов, кмет на с. Поликраище. Техника за десетки хиляди - на боклука.

В цялото село електроуредите изгарят поради прекъсването на тока. Един от жителите на селото изясни, че 61 пъти е ходил до ЕНЕРГО ПРО и 121 пъти е звънял да подава сигнали по телефона. И споделя, че от 21 май до 5 юли неговото DVR устройство е отчело 987 токови удара, като върхът е на 29 юни, когато в границите на един час е имало 16 токови удара.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР