Цяло крайградско село може да се намери на едно доста

...
Цяло крайградско село може да се намери на едно доста
Коментари Харесай

Какво прави това селце на покрива на небостъргач в азиатски мегаполис?

Цяло крайградско село може да се откри на едно много необичайно място - на върха на търговски център в град Джакарта в Индонезия.

Cosmo Park е ситуирано на паркинга на покрива на 10-етажна постройка. Обикновеното видимо село седи необичайно измежду забележителностите на града, което слага въпроса за какво въобще е издигнато там. Може ли да е гениална концепция за справяне с рецесията с претъпканост в Джакарта или това е знак за неравностойно витално ниво?

Cosmo Park е издигнато преди 10 години от индонезийския бизнесмен Agung Podomoro Group, само че закупи известност едвам когато фотограф снима изображение с дрон и го излъчи пред света.

Потребителят на Twitter с прякор @shahrirbahar1 показа изображението онлайн, което демонстрира голям брой двуетажни единици, ситуирани на високата постройка, стърчащи на фона на градската среда.

Неговата фотография беше споделеана над 20 000 пъти, като мнозина слагат под въпрос изолираното поселище. Въпреки това, наемателите са дали на парцела отлични мнения.

Според една жителка на име Индри Лестари, жилището ѝ се усеща като „ същинска къща “ вместо апартамент. Лестари се преместила в селото със брачна половинка и сина си преди три месеца, като означи, че ѝ харесва да няма колички за улична храна, които да се скитат из региона, защото синът ѝ ще може да играе свободно в покрайнината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР