Цялата здравна система рухва, защото е построена неправилно. Време е

...
Цялата здравна система рухва, защото е построена неправилно. Време е
Коментари Харесай

За нов модел в здравеопазването зоват медсестри

Цялата здравна система рухва, тъй като е издигната погрешно . " Време е за нов модел. Вече е време да приказваме за предварителна защита. Искаме цялостна промяна ". Това съобщи пред БНР здравната сестра от София Елена Тонева.

Относно новото заричане от 200 млн. лева повече за системата за опазване на здравето през 2020 година тя разяснява: " Те главно ще бъдат ориентирани за увеличение на клиничните пътеки . Този механизъм те употребяват като опрощение, че по този метод ще усилят заплатите на сътрудниците в цялата страна. Ние не сме нормени служащи и не желаеме парите ни да се дефинират от брой минали пациенти, т.е. от клинични пътеки ", сподели Тонева.
 Властта налива 86 млн. в здравната система, само че освен за медсестрите
Властта налива 86 млн. в здравната система, само че освен за медсестрите

Кирил Ананиев не счита, че е сбъркал и няма да подава оставка

Сега правилото в опазването на здравето е колкото повече заболели хора, толкоз повече пари. Стига към този момент с тази скица, с това закононарушение. Този модел има пъклен жанр , безапелационна е здравната сестра.

По думите й с този принцип нещата не са добре нито за медиците, нито за пациентите. " Нарушава се нашият морал и здравето на пациентите е застрашено ", безапелационна е медсестрата.

По-късно денем се чака част от протестиращите медицински сестри, които от седмици са на палатка пред Министерство на здравеопазването, да се срещнат със здравния министър Кирил Ананиев.

Те ще показват още веднъж настояванията си за по-високи заплати, по-добри условия на труд и законодателни промени в областта на опазването на здравето .

" Искаме съответни дейности. Уморихме се да ни лъжат . Вече не имаме вяра на никой. Вече сме на лимита на нервите си ", сподели Тонева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР