Цялата здравна система рухва, защото е изградена погрешно. Време е

...
Цялата здравна система рухва, защото е изградена погрешно. Време е
Коментари Харесай

Медицински сестри настояват за нов модел в здравеопазването

Цялата здравна система рухва, тъй като е построена неправилно. ”Време е за нов модел. Вече е време да приказваме за предварителна защита. Искаме цялостна промяна ”, съобщи пред БНР здравната сестра Елена Тонева от София.
Относно новото заричане от 200 млн. лева повече за системата за опазване на здравето през 2020 година тя разяснява: " Средствата главно ще бъдат ориентирани за увеличение на клиничните пътеки. Този механизъм те употребяват като опрощение, че по този метод ще усилят заплатите на сътрудниците в цялата страна. Ние не работим на норма и не желаеме парите ни да се дефинират от брой минали пациенти, т.е. от клинични пътеки ".

Сега правилото в опазването на здравето е колкото повече заболели хора, толкоз повече пари. Стига към този момент с тази скица, с това закононарушение. Този модел има пъклен жанр, безапелационна е здравната сестра. С този принцип нещата не са добре нито за медиците, нито за пациентите. " Руши се нашият морал и здравето на пациентите е застрашено ", безапелационна е Елена Тонева.

По-късно денем се чака част от протестиращите медицински сестри, които от седмици са на палатка пред Министерство на здравеопазването, да се срещнат със здравния министър Кирил Ананиев. Те още веднъж ще показват настояванията си за по-високи заплати, по-добри условия на труд и законодателни промени в областта на опазването на здравето.

" Искаме съответни дейности. Уморихме се да ни лъжат. Вече не имаме вяра на никого. Вече сме на лимита на нервите си ", съобщи сестра Тонева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР