Цялата вътрешна телефонна система в Главната прокуратура на Република Македония

...
Цялата вътрешна телефонна система в Главната прокуратура на Република Македония
Коментари Харесай

Заев: Подслушвана е цялата комуникация на Прокуратурата и съда в Скопие

Цялата вътрешна телефонна система в Главната прокуратура на Република Македония е била подслушвана. Това е ставало най-малко от 2016 година, заяви македонският министър председател Зоран Заев.
Министър-председателят посочи, че сходна система за послушване е имало и в Основния съд в Скопиe, съобщи БГНЕС.
" Аз съм осведомен от вътрешния министър за цялостното следствие през цялото време, което е почнало напролет. Повече детайлности по случая ще даде основният прокурор ", сподели Заев и добави: Това е следващото доказателство за това, доколко е била унищожена Република Македония
" Става въпрос за съществени неща. Това не са играчки. Става въпрос за персоналния живот на хората. Доколкото съм осведомен, цялата вътрешна връзка е била под наблюдаване - подслушвана, в това число и тази на прокурорите, следователите и всички, които работят в тези институции ", разясни още Зоран Заев.
От Главната прокуратура през днешния ден оповестиха, че " имат данни, че телефонните са били подслушвани от 2013 година, когато е била доставена и инсталирана новата система ". От Прокуратурата прецизираха, че са откри два хард диска, които са сложени на 30 септември 2016 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР