Цялата вакханалия, която сега се случва в световната политика уж

...
Цялата вакханалия, която сега се случва в световната политика уж
Коментари Харесай

Олег Рязанов: Игрите около Украйна: повишаване на залозите

Цялата вакханалия, която в този момент се случва в международната политика сякаш към вероятното нахлуване против Украйна, съвсем няма отношение към самата Украйна. Огромната промишлена инфлация, засилващите се благоприятни условия и упоритости на Китай, вътрешните политически проблеми - нещата са доста по-значими, в сравнение с спасението на Зеленски. Защо тогава е нервността в западните медии за сякаш готвената експанзия против беззащитна Украйна? Все едно Москва нямаше къде-къде по-подходяи моменти за такова “нападение ” през 2014 и 2015 година.

И двете страни страни умишлено покачват залозите. Москва - тъй като преди всичко няма повече какво да губи. Всички вероятни наказания против нея към този момент са въведени, ракетите-прехващачи на НАТО към този момент безусловно висят на западната граница, а градусът на русофобията е доведен до най-много. На второ място всички ходове, запасни разновидности и запасни разновидности при положение на неуспех на запасните разновидности сме ги пресметнали. “Ако боят е неминуем, то би трябвало да си първи”, тази тематика на Владимир Владимирович преди време беше добре запомнена от западните водачи. Русия е подготвена да бъде първа и това държи нашите сътрудници в непрекъснато напрежение.

От друга страна, груповият Запад сигурно не е подготвен, преди всичко по военен дух, за военно противоборство с Русия. На американците е нужно да приготвят публичното мнение на гласоподавателите вътре в страната за вероятни мирни договаряния с Москва и за втори Хелзинкски акт. Новото разведряване е нужно за противостене с същинския екзистенциален зложелател - Китай, строго по формилата на Кисинджър: или САЩ+Китай против Русия, или САЩ+Русия срещу Китай. С Китай на американците ситуацията им не може да стане по-лошо и никоя от страните няма желание да отстъпва. Затова изборът не е огромен.

Просто по този начин, както Горбачов преди време, НАТО (тоест САЩ) не може да отстъпи и да показа зоните за сигурност в Европа. За задачата е нужна масирана осведомителна подготовка и избор сред две несгоди: условни “Ракети в Куба” и частни бункери в задния двор на всяко американско семейство, или вид за дружба с Русия против Китай, където Украйна може да стане разменна монета.

Възможно е Путин и Байдън да са се договорили за сходен сюжет в Женева предходната година. Залогът ще се повишава, до момента в който инай-изперкалите американски ястреби не кажат: „ По-полека, Владимире! Можем да се разберем за всичко!” Освен това след Олимпийските игри Китай ще има независимост на деяние. Това значи, че сюжетът “завръщане в родния пристан” може да стартира всеки миг, а Тайван, като главен производител на микрочипове, е основен детайл във всички индустриални вериги.

Реалният капацитет на икономическите наказания и военния напън върху Русия е привършен. Америка е по-фокусирана върху нуклеарната стратегия на Иран и въпроса с Тайван, в сравнение с върху Русия. Целият боен капацитет на Съединени американски щати е концентриран в Тихия и Индийския океан, само че сигурно не покрай границите с Украйна. При това Москва отвърна, като „ им вкара таралеж в гащите “ навръх границите – някъде в Куба, Венецуела или Еквадор. Америка съществено не е подготвена даже за тези доста „ осакатяващи наказания “, тъй като Русия може да спре доставките на обогатен уран в ответните ограничения. И цялата система за обработка и обогатяване след края на Студената война в действителност беше трансферирана на “Росатом”, който в този момент държи международния пазар в свои ръце. Русия, въпреки това, има най-евтината (според американците, 12 пъти по-бюджетна от САЩ) технология за обогатяване в газовите центрофуги. В същото време АЕЦ в Съединени американски щати съставляват към 2/3 от международното произвеждане на нуклеарна сила. Шах и мат.

Освен това Европа не е подготвена да изостри санкционната война с Русия - това ще се отрази сериозно на цената на съветските въглеводороди, които в този момент няма с какво изцяло да се заменят. Това се признава освен от Берлин и Париж, само че и от Лондон.

Западът би бил подготвен за същинско изостряне в изискванията на политическа неустойчивост, някакво компрадорско съмнение или при общо намаляване на властта. Няма нищо от това, 2024 година въпреки всичко не е на следващия ден, Владимир Владимирович е законен и законен в страната, изцяло кадърен да договаря в интернационалните каузи, не е подготвен да разхлаби хватката си и да отстъпи даже крачка. Освен това Русия, с помощта на персоналната воля на президента, приготви богат и ултрамодерен боеприпас от настъпателни оръжия (от хиперзвукова нуклеарна триада до изтребители и танкове), което единствено по себе си е доста възпиращо средство. Благодарение на прозорливостта на Владимир Владимирович в този момент имаме най-боеспособната и мобилизирана войска в света с хиперзвукови „ Кинжал “ и „ Авангард “, крилати ракети „ Циркон “ и нуклеарни подводни дронове „ Посейдон “.

Отделен детайл е криптовалутата, която към този момент е приета като платежен инструмент в доста страни по света. Очевидно е, че дейностите на Централната банка за ограничение на заплащанията на територията на Русия са планувано деяние за краткотрайно сриване на международния пазар на „ крипто “ и игра на този финансов инструмент за лични цели.

Следователно рублата ще завоюва назад и ще се търгува в рационални граници от 68-70 рубли за $, ще бъдат подписани нови съглашения с Москва и ще бъде пуснат “Северен поток-” - те няма да отидат на никое място. Руските диванни анализатори би трябвало да спрат да провокират нервност. В краен случай, в случай че нещо се обърка персонално в главата на Зеленски, имаме задоволително сили и средства, с цел да наложим мира - и никакви противотанкови оръдия няма да им оказват помощ.

Основният на практика съвет за руснаците е да не се паникьосват и да не се поддават на провокации, украинският хайлайф бързо да почисти антируския си дигитален отпечатък в интернет. В последна сметка всички ще се пребоядисат неотложно, само че обществените мрежи помнят всичко.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР