Цялата тази фурнаджийска лопата, която представляват другите партии... освен да

...
Цялата тази фурнаджийска лопата, която представляват другите партии... освен да
Коментари Харесай

Последната среща за мандата: Освен да кажем, че няма да ви подкрепим, няма какво друго... |

" Цялата тази фурнаджийска лопата, която съставляват другите партии... с изключение на да кажем, че няма да ви подкрепим, няма какво друго ", категорично съобщи заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов на среща с Българска социалистическа партия, които ги поканиха на диалог като трети мандатоносители.

" От вас зависи дали този парламент ще може да поживее с една седмица от горната страна. Нищо ново няма да чуете от нас също така. Ние сме единствената партия, която прави това, което е декларирала ", добави Йорданов.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че тази среща е въпрос на диалогичност и финален опит за сформиране на кабинет.

" През първия мандат най-малко стигнахме до писмена декларация, само че дано завършваме този диалог, с цел да можем като мандатоносител да вземем дефинитивно решение. От това решение зависят значими събития в страната ", заявява Нинова.



Тошко Йорданов отговори, че е естествено да се отзоват на поканата на Българска социалистическа партия и че това е естественото политическо държание.

" Нямаме какво ново да кажем. Има Такъв Народ пое отговорността и предложи кабинет, като декларирахме, че в случай че не бъде подсилен от така наречен партии на митинга, ние няма да подкрепим идващите мандати ", разяснява той и сподели, че от този момент нищо не се е трансформирало.

По думите му всички участващи в договарянията партии са минали през доста промени в позицията си. Корнелия Нинова съобщи, че се надява това да не се отнася за Българска социалистическа партия и добави, че от левицата са желали да се спогодят единствено за съответни политики.

" Колеги, това съставлява къртене. По-разумно беше да съставим трайно болшинство, което да стартира смяна. Надявам се най-малко в идващия парламент да има повече разсъдък и да се направи такова болшинство, което може да направи смяна – а не просто къртене и пропаганда за смяна ", сподели тя и въпреки всичко благодари, че от Има Такъв Народ са се отзовали на срещата. 

Ден по-рано Демократична България отхвърли да се срещне с левицата макар поканата.

Тошко Йорданов разяснява, че от Има Такъв Народ не са склонни на грозно държание като " едни други две партии, които твърдяха едно, а не ни поддържаха и един господин, който заран приказва едно, на обяд друго, а вечер трето ", евентуално визирайки водачът на " Демократична България " Христо Иванов.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР