Цялата снегопочистваща техника във Велико Търново ще работи и през

...
Цялата снегопочистваща техника във Велико Търново ще работи и през
Коментари Харесай

Наличната снегопочистваща техника във Велико Търново ще работи и през нощта срещу вторник

Цялата снегопочистваща техника във Велико Търново ще работи и през нощните часове против вторник. С 20 машини от друг вид компанията за зимна поддръжка оперира по 114-километровата улична мрежа на Старата столица. Настилките от време на време биват третирани с инертни материали, с цел да няма заледявания. Снеговалежът продължава към 16 часа, а придвижването в града е при естествени за зимата условия. Градският превоз се движи обикновено и без закъснения, същото се отнася и за крайградските рейсове.

Община Велико Търново моли към великотърновци, при разчистване на колите си да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини. Съгласно Наредбата за запазване на околната среда притежателите, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи.

71 чиновници на общинската компания „ Зелени системи “ са ангажирани с почистването на тротоарите, стълбищата, спирките, публичните пространства. За проходимостта на пешеходните алеи с максимален поток от хора, както и за почистване на входовете пред учебни заведения, детски градини, обществени центрове работят четири малогабаритни машини.

Жителите на Велико Търново и обитаемоте места могат да подават сигнали за нуждата от снегопочистване и предприемане на ограничения на телефон 062/619102.

В общината няма обитаеми места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР