Цялата промишленост в България няма да може да се ползва

...
Цялата промишленост в България няма да може да се ползва
Коментари Харесай

Държавата ще плаща 60% от заплатите в баровете, но не и в промишлеността

Цялата индустрия в България няма да може да се употребява от оповестената от ръководещите мярка в поддръжка на заетостта.

Държавата ще заплаща 60% от заплатите на заетите единствено в секторите, чиято активност е категорично неразрешена в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев и надлежно – в гласувания закон за изключителното състояние.

Това планува предварителният план на разпореждане на Министерски съвет, което ще регламентира държавната мярка, оповестен от в. " Капитал ". Документът не е в финален вид, което значи, че може и да претърпи промени.

Ако философията на проектопостановлението не се промени, излиза, че държавната мярка няма да се отнася за засегнатите от предстоящата икономическа рецесия браншове, а единствено за затворените поради санитарните ограничения заради Covid-19 бизнеси. Така излиза, че поддръжка ще има за питейни заведения и нощни заведения, само че не и за фабрики за произвеждане на авточасти или електроника, да вземем за пример.

Освен това, постановлението ще компенсира осигурителния приход на съответния служащ, да вземем за пример фитнес инструктор, коафьор или сервитьор, а не действителния му приход, който може да идва от различен тип приходи като да вземем за пример такси за услуги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР