Цялата печалба на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за 2017 г.

...
Цялата печалба на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за 2017 г.
Коментари Харесай

Печалбата на ПИБ за 2017 г. отива за подсилване на капитала

Цялата облага на Първа капиталова банка (ПИБ) за 2017 година в размер на 85.5 млн. лева ще отиде във фонд " Резервен ". Няма да се раздават никакви дивиденти на акционерите.

Това излиза наяве от поканата за привикване на общо заседание на банката, което ще е на 21 юни, заяви в. " Банкер ".

През 2016 година ПИБ бе една от двете банки, които трябваше да усилят капитала си поради по-лоши резултати по време на прегледа на активите на банковата система. През предходната година банката на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев заяви, че е изпълнила всички наставления на Българска народна банка за попълване на капитала. Въпреки това явно и тази година е решено да се подсилят запасите на банката, вместо парите да се разпределят на Минев, Мутафчиев и миноритарните акционери.

За разлика от ПИБ, която е локална банка, множеството от най-големите банки у нас с непознати притежатели към този момент оповестиха, че изнасят облагите си в чужбина под формата на дял. Така зад граница през последните месеци отпътуваха стотици милиони левове с помощта на ефикасната възвращаемост на капитала на непознатите банки на родния пазар.

Шефовете на ПИБ оферират да не се изплащат дивиденти на акционерите и да не се правят други отчисления от облагата на банката за 2018 година, като задачата е включването на позитивния финансов резултат от тази година в базовия личен капитал от първи ред, оповестява още " Банкер ".

Според изданието на съвещанието на общото заседание ще бъде определен нов шеф на дирекция " Вътрешен одит ". Предложението е за освобождение на Ралица Богоева от служба и избор на Пламен Димитров с мандат от пет години.

Предлагат се за разискване и промени в устава на банката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР