Цялата отговорност по управлението и контрола в Столична община я

...
Цялата отговорност по управлението и контрола в Столична община я
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Цялата отговорност по управлението и контрола в СО я носи кметът Фандъкова

Цялата отговорност по ръководството и контрола в Столична община я носи кметът Йорданка Фандъкова. Това съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов във връзка оставката на заместник-кмета по тнарспорта Евгени Крусев и решението на столичния градоначалник Дончо Барбалов да поеме и този пост в идващите месеци до края на мандата.

„Това постановяват Законът за финансово ръководство и надзор на обществения бранш, Законът за публичните поръчки и Законът за обществените финанси, изясни той. – Дори и да превъзложи на някой от заместник-кметовете или на друго лице да извършва избрани функционалности, първостепенният разпоредник в общината, какъвто е кметът, не се освобождава от отговорност. По тази причина, а и заради обстоятелството, че за 10 години трима заместник-кметове по превоза „спукаха гума“ на едно и също място, с сътрудниците от Българска социалистическа партия предложихме Йорданка Фандъкова да поеме и сектор „Транспорт“, както към този момент се нагърби с сектор „Сигурност“. Очевидно кадровата политика на кмета не е добра и този факт допуска тя да се нагърби персонално с работата и в сектор „Транспорт“.

Според Калоян Паргов, заместник-кметът Дончо Барбалов към този момент наподобява на Многоръкия Шива. „В едната си ръка държи болница, в другата пари, в третата трамваи…, пошегува се той. – С сътрудниците от Българска социалистическа партия предизвикахме ориста като за 50-годишния празник му подарихме тъкмо подобен колаж“.

Председателят на Българска социалистическа партия – София заяви, че групата на социалистите в СОС ще внесе още през днешния ден отчет, който визира положението на „Топлофикация София“. „Този проблем става все по-сериозен и все по-отчайващ за софиянци, разяснява Калоян Паргов. – Имаме разбирането и поддръжката на всички сътрудници от другите политически групи в СОС, че ще го поддържат. С този Доклад пожелаваме софтуерен и механически одит на това сдружение. Целта ни е да забележим цялостната картина на положението на „Топлофикация София“, тъй като проблемите не са единствено финансови. Тази тематика занапред ще търпи развитие“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР