Цялата общинска полиция в крайбрежния мексикански курорт Акапулко, Мексико е

...
Цялата общинска полиция в крайбрежния мексикански курорт Акапулко, Мексико е
Коментари Харесай

Мексикански морски пехотинци арестуваха 700 полицаи в Акапулко

Цялата общинска полиция в крайбрежния мексикански курорт Акапулко , Мексико е обект на следствие заради съмнения за връзки с незаконни групи , оповестява БиБиСи.

Морски пехотинци заобиколиха полицейското ръководство и разоръжиха 700 офицери. Понастоящем федералната полиция и военните ще патрулират града .

Акапулко е прочут като курорт за богати и звезди през 50-те и 60-те години на предишния век , само че от този момент е гореща точка за трафик на опиати и има висок % на убийства.

Морски пехотинци, държавната и федералната полиция вземат участие в огромна интервенция. Те обкръжават централата на общинската полиция в Акапулко и оформят кордон към постройката. След което разоръжават стотици офицери и конфискуват муниции, бронираните жилетки и радиостанции.

Арестувани са и двама полицейски началници по съмнение за ликвидиране . Началникът на магистралната полиция на Акапулко също е арестуван, откакто е открито, че носи противозаконни оръжия.

Цялата общинска полиция и шефът й Макс Лоренцо Седано са обект на следствие. Всички офицери ще бъдат подложени на тест и ще бъдат разпитани за вероятни връзки с незаконни банди.

Междувременно оборудването и оръжията им ще бъдат сложени под защита .

Акцията е осъществена откакто държавни чиновници виждат увеличение на престъпността в Акапулко и " липса на дейности от страна на полицията да се оправят с това ".

Миналата година, убийствата в града се усилват до 106 убийства на 100 000 поданици, един от най-високите проценти в света. Лондон за съпоставяне има 1,45 убийства на 100 000 души сред септември 2016 година и септември 2017 година

 11 починали при конфликти в Мексико
11 починали при конфликти в Мексико

Съобщава се и за 30 арестувани

Местните поданици на Акапулко се оплакват от насилието и загуба на бизнес, тъй като хората се опасяват.

През януари Съединени американски щати забрани на американските държавни чиновници да пътуват до Акапулко, както и в целия щат Гереро .

Местните медии показват, че акцията е единствено пет дни, преди новият кмет на града да встъпи в служба . Избраната за кмет Адела Роман от лявата партия " Морена " съобщи предходната седмица, че номинираният от нея началник по сигурността е получил смъртни закани. Бъдещият шеф, Летисиа Кастро Ортиз разяснява, че застрашена да бъде " посрещната с патрони ", в случай че заеме поста .

Роман изясни, че макар заканите, тя ще назначи " нови длъжностни лица, тъй като тези длъжности не са вечно (...), постоянно чиновници се държат, като че ли това им е рождено право ".

Тя добавя, че ще реорганизира общинската полиция , а офицерите ще бъдат обучавани в правата на индивида.

 Мексико унищожи 50 тона дрога
Мексико унищожи 50 тона дрога

Пехотинците са разкрили лабораторията след приемане на разследваща информация

Акапулко е един от най-засегнатите от принуждение градове в Мексико и се намира в щат, който е мощно засегна от опиати.

Общинските полицейски сили се считат за най-слабото звено в системата за сигурност в Мексико . Недобре подготвени и зле платени, те елементарно могат да бъдат застрашени или принудени да се сработят с локалните наркобанди.

Групите за отбрана на правата на индивида предизвестяват, че до момента в който морските пехотинци и бойците са съумели да арестуват най-големите дилъри на опиати, те не са подготвени за полицейски отговорности и да се занимават с цивилни жители.

 Повече от 37 430 души изчезнали в Мексико
Повече от 37 430 души изчезнали в Мексико

Насилието всекидневие в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР