Цялата кариера на Ана Бергстрьом е свързана с модните магазини

...
Цялата кариера на Ана Бергстрьом е свързана с модните магазини
Коментари Харесай

Етичният бизнес на Анна Бергстрьом

Цялата кариера на Ана Бергстрьом е обвързвана с стилните магазини - зад тила й е ръководството на два огромни търговски центъра в Стокхолм. Преди три години почнала да се съмнява в професионалния си избор и намерила утешение, като оглавила повсеместен магазин в едно от предградията на шведската столица, където се продават артикули втора употреба или произведения от модифицирана суровина. За Ана е доста значимо клиентите да се усещат добре в него. В комерсиалния център има 14 профилирани магазини, в които се продава съвсем всичко - от облекла до принадлежности за ремонт.

За множеството хора визитата на битпазарите, магазините секънд хенд или на някой благотворителен фонд е цяло тестване - това нормално са неприятни места, пропити с миризмата на остарели движимости. В сходни борси постоянно може да се намерят забавни и нужни неща против малко пари, само че ситуацията в тях е потискаща, споделя Ана. Тя си е сложила амбициозната задача да направи по този начин, че посетителите в нейния търговски център да се усещат като в актуален мол. Мястото е пространно, прелестно, проведено на правилото на изложбите и с нещо припомня магазините на ИКЕА. На входа клиентите виждат внушителна художествена апаратура, представляваща изкуствено дърво и кръгла скамейка, направени от остарели движимости. Малко по-нататък има уютно кафене, както и щанд за стилно пакетиране на стоките. Приятно благоухание изпълва цялото помещение.

Над комерсиалния център има огромна табела - ReTuna. "Tuna " е неофициалното наименование на предградието на Стокхолм, където се намира обектът (цялото му име е "Екилстуна "). Представката "Re " подсказва, че в магазините на центъра се продават артикули втора употреба или направени от модифицирани материали. ReTuna е открит през 2015-а и е ситуиран в някогашен гараж на логистична компания. Магазините, ситуирани в центъра, не са благотворителни и носят приходи на притежателите си. Ана Бергстрьом има лична бизнес мантра, която споделя с всеки от наемателите: "Правете нещата по този начин, както бихте ги правили, в случай че бяхте шефове на Hugo Boss. " Тя държи комерсиалния й обект да е ослепителен като стилните бутици.

В ReTuna има състезателен магазин, където може да се купят ски и шейни (макар и малко поовехтели), детски магазин, цялостен с играчки (някои от които са леко избледнели), книжарница, магазин за принадлежности и даже магазин за аксесоари. Наред с движимостите за препродажба има и артикули, направени от остарели или модифицирани материали. Един от най-интересните отдели на комерсиалния обект е магазинът за ръчно направен домакински фон.

Според Ана ползата й към концепцията за етичното ползване е обвързван с възпитанието, което са й дали нейните родители. На млади години двамата били хипита. Тя се родила в огромен град, само че когато станала на три години, фамилията се преместило на село, с цел да се радва на "обикновен живот ". Родителите на момичето се отнасяли сериозно към потребителското общество и се опитвали да го приучат към други полезности. Ана си спомня, че в никакъв случай не са й подарявали кукли Барби за Коледа и по принцип нямала доста играчки. Но когато пораснала, се разбунтувала против настройките на родителите си. "Всеки си има своята пънк гражданска война ", спомня си с усмивка Бергстрьом.

В края на краищата се ориентирала към търговията и почнала да гради кариера в "храмовете на модерното ползване ". Започнала да се съмнява в избора си едвам когато станала майка на четири дъщери. По време на отпуските след всяко раждане имала време да премисли работата си. Тя не желала децата й да живеят в свят, където царува потребителско отношение към всичко. Ана разбирала, че животът на дъщерите й се ръководи от огромните марки посредством обществените мрежи. "Реших, че би трябвало да бъда образец за подражателство за личните си деца, да направя нещо хубаво за нашата планета ", споделя Ана. Тя назовава комерсиалния център своя рожба и доста желае девойките й да се гордеят с него. Наред с това се надява, че работата й е потребна за шведското общество. Шведите доста ценят концепциите за пестеливост и екологичност, само че сред желанията и действителните дейности има огромна бездна, счита Бергстрьом. Тя би желала нейният търговски център да се трансформира в самобитен мост над тази бездна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР