Цялата изпълнителна власт е ангажирана, за да осигури нормалното отопление

...
Цялата изпълнителна власт е ангажирана, за да осигури нормалното отопление
Коментари Харесай

Просветният министър: Нашата цел е максимално присъствие в училище предвид COVID кризата

" Цялата изпълнителна власт е ангажирана, с цел да обезпечи естественото отопление в публичния бранш. Смятам, че ще се намерят решения в сходство със законодателството, тъй че да не се стигне до такава степен да се прекъсва образователния развой ", това разяснява пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Министър Пенов разяснява въпроса с високите сметки за отопление на учебните заведения и готовността на просветното министерство да окаже поддръжка. Той изясни, че във всички 2347 учебни заведения обстановката е друга и не може да се приказва авансово за използване на една конкеретна мярка. По думите му мярката зависи от съответния проблем.

" Имаме разбор, какъв брой учебни заведения с какъв тип гориво се отопляват. Оттук нататък ще се вършат планове в границите на закона и след съответен разбор на потребностите на всяко учебно заведение, ще се вършат планове по какъв начин може да се обезпечи присъствено образование ", добави той.

" Още с началото на служебното държавно управление това, което общо декларирахме с министъра на опазването на здравето, е за оптимално наличие в учебно заведение поради възможна коронавирус рецесия, а въпреки това - по отношение на отоплението ", изясни просветният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР