Цялата художествено-творческа интелигенция в Македония е откърмена с македонизма. Всички

...
Цялата художествено-творческа интелигенция в Македония е откърмена с македонизма. Всички
Коментари Харесай

Красимир Узунов: В Македония вече започна съпротивата срещу новия курс към България



Цялата художествено-творческа интелигенция в Македония е откърмена с македонизма. Всички чиновници на вътрешното и външното министерство са фрагменти на Груевски, те ще окажат такава опозиция, че се колебая, че на 2 август ще имаме контракт. Това предвижда шефът на организация „ Фокус” Красимир Узунов в ефира на БТВ.

По думите му към този момент е почнала съпротивата против новия курс към България, стихотворец от македонския министър председател Зоран Заев.

Вчера министър-председателите на България и Македония оповестиха, че подготвяният 15 години Договор за добросъседство ще бъде подписан по време на честванията на годишнината от Илинденско-преображенското въстание на 2 август и двете страни към този момент ще означават дружно общите празници, като София ще оказва помощ на Скопие по пътя към НАТО и Европейски Съюз.

„ Заев даде на българите Илинден” е водещото заглавие на една от медиите, свързани с управлявалата 10 години ВМРО-ДПМНЕ, уточни Узунов. Според него в този момент към този момент се вижда ясно, че партията на някогашния министър председател Никола Груевски, която даде милиарди за „ антични” строителни планове, в никакъв случай не е желала да подпише контракта с България.

Според него Заев би трябвало да бърза и в границите на 100-150 дни да разчисти държавната администрация и да работи със спецпрокуратурата, с цел да бъдат доведени до край следствията против върхушката на ВМРО-ДПМНЕ. След това идват локални избори, които може да доведат до нова политическа неустойчивост. „ Ако Македония затвори тази глава на шовинизъм, ще разбере, че не е център на Вселената и че съседите не са им отговорни за всичко”, означи Узунов. Според него обаче към момента някогашната югославска Държавна сигурност (УДБ) има прекомерно огромно въздействие върху политическите процеси в западната ни съседка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР