Цялата гръцка полиция е мобилизарана в навечерието на годишнината от

...
Цялата гръцка полиция е мобилизарана в навечерието на годишнината от
Коментари Харесай

Всички университети в Гърция - под охрана

Цялата гръцка полиция е мобилизарана в навечерието на годишнината от студентския протест в Атинската политехника. Във всички студентски градове са въведени изключителни ограничения за сигурност. Спецчастите за битка с безредиците охраняват университетите и всички публични здания, съобщи БНР.

Мерките са поради предстояща ескалация на напрежение по време на плануваните за на следващия ден протестни студентски демонстрации утре. С тях студентите означават годишнината от протеста в Политехниката през 1973 година, приключил с жертви измежду академичната юноша. По време на тези шествия постоянно се стига до конфликти сред стачкуващи и органите на реда. Отбелязването на годишнината стартира още през днешния ден с поднасяне на цветя пред мемориалите на починалите студенти по време на протеста в Политехниката през 1973 година. Студенти от Солунския университет не разрешиха на делегация на Сириза да сервира цветя в символ на митинг против политиката на предходното гръцко държавно управление, което позволи хиляди образовани младежи да изоставен страната.

В Атина пък посрещнаха с овации водача и депутатите на Комунистическата партията, уредник на студентския протест в Политехниката и на събитията, довели до рухване на военната хунта в Гърция.

Утре се чака студентите да изразят бурно недоволството си от гласувания от новото консервативно държавно управление закон, който разрешава на полицията да прави арести и обиски при подозрения за противозаконни прояви.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР