Цялата държавна власт произтича от народа. Никоя част от народа,

...
Цялата държавна власт произтича от народа. Никоя част от народа,
Коментари Харесай

ВИДЕО: Порцийка искате ли? А ще се помолите ли?

Цялата държавна власт произтича от народа. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или обособена персона не може да си присвоява реализирането на националния суверенитет. Това са две от първите четири фрази на Конституцията на Република България.
Тези две фрази в действителност демонстрират най-голямото несъвършенство на демокрацията. От една страна – всички сме на власт. От друга страна, няма по какъв начин – тъй като не сме на едно мнение. Ако всяко мнение е основа на власт, тогава всичко се разпада – като в приказката за орела, рака и щуката. Затова и би трябвало едно мнение, една визия, да е водещо. И има компромис по какъв начин да бъде решено кое да е то – посредством избори. Каквото поддържат най-вече хора, това е.
Точно тук се чупи демокрацията, изключително в България. Поради разнообразни аргументи, не целият народ желае да си упражнява правото на власт. Така единствено част от народа присвоява реализирането на националния суверенитет. По-точно – една част, освен това напълно неголяма, е поръчител, че обособена персона посредством политическа партия или друга организация го прави. Всъщност са няколко обособени персони и ние, останалите хора, видаме кои са, само че даже на нас постоянно ни е бедна фантазията да си представим до каква степен стигат тези персони!
Затова е нужно да се повтаря – постоянно. И най-добре не просто да се повтаря, а да се демонстрира. Както направи Христо Иванов оня ден на " Росенец ". Така че, припомнете си защо става въпрос – или го научете в този момент, един път и вечно, в случай че в никакъв случай не ви е интересувало! Тогава може и да се поучите!
П.п. И не обиждайте Барни Ръбъл. Той не заслужава да бъде пришиван на лицето Данаил Кирилов. Лице ли споделих – обърках се, другото имах поради!
Сподели с твоите другари
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР