Цялата държавна машина е впрегната да проверява телевизия Евроком и

...
Цялата държавна машина е впрегната да проверява телевизия Евроком и
Коментари Харесай

ДАНС и НАП проверяват рекламодателите на Евроком по сигнала на Бареков

Цялата държавна машина е впрегната да ревизира телевизия " Евроком " и трите ѝ опозиционни по отношение на ГЕРБ излъчвания – на Люба Кулезич, Сашо Диков и Владимир Береану, стана ясно в последните дни. ДАНС и Националната организация за приходите (НАП) потвърдиха, че са назначили инспекции по предписание на прокуратурата, което пък е въз основа на сигнала на Николай Бареков отпреди година.

В края на 2019 година някогашният евродепутат Бареков против телевизия " Евроком " за " вероятно пране на пари и неплащане на налози ". Поводът бил, че малкия екран спряла да излъчва взаимното му предаване с някогашния народен представител Димитър Байрактаров, който напусна НФСБ със скандал през 2017 година. Бареков твърдеше, че малкия екран имала " черна каса ".

Въпреки че сигналът е отпреди година, едвам преди седмици Национална агенция за приходите и ДАНС са изискали от притежателите на " Евроком " да разкрият кои са рекламодателите в предаванията на Сашо Диков - " ЕвроДикоф ", на Люба Кулезич - " Честно казано " и на Владимир Береану - " Седмичник с Береану ". На 12 октомври Национална агенция за приходите е отправила искане до шефа на медията Злати Златев да съобщи документи и да даде писмени пояснения за приходите от изброените външни продукции в интервала 1 януари 2018 – 31 декември 2019 година

Неофициално се твърди, че данъчните ревизират дали няма некоретно облагане на приходите от реклама, тъй като 30% от тях отивали непосредствено като приход на водещите.

Пълномощникът на шефа на " Евроком " - Петьо Стайков, е обяснил пред в. " Сега ", че малкия екран е предоставила в период цялата поискана информация и не се тормози какъв ще е резултатът от инспекцията. " Странното в тази ситуация е, че инспекцията е ориентирана против съответни публицисти, които са изразители на сериозната позиция по отношение на злоупотребата с власт и с обществен запас в България. От работата на тримата публицисти се интересува работа като ДАНС. Това е форма на тормоз, който изрично демонстрира, че мястото по независимост на словото, което България заслужава, е не 111-о, а даже още по-назад ", разяснява Стайков пред " Сега ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР