Цяла Великобритания, както и голяма част от останалия свят този

...
Цяла Великобритания, както и голяма част от останалия свят този
Коментари Харесай

Кралица Елизабет с нова изненада: Появи се два пъти с една и съща рокла на юбилея си

Цяла Англия, както и огромна част от останалия свят този уикенд се вълнува от Платинения празник на британската кралица - Елизабет II отбелязва 70-та си година на престола с четиридневни тържества.

Преди да стартират те обаче - на 1 юни, излезе и формалният й портрет по мотива.

И за него се приказва доста неслучайно. 96-годишната кралица го облече и за най-тържествената част от юбилея си - военният церемониал пред Бъкингамския замък ден по-късно. А какво е толкоз специфичното в него?

Елизабет носеше светлосиня рокля и сако от студена вълна с елементи от перли и диаманти по деколтето и в профил. Периферията на шапката й в същия цвят също беше обкантена с перли.

Както съвсем във всички случаи, дрехата й беше дело на Анджела Кели - дизайнерка, известна като персонален помощник, стилист и консултант по въпросите за облеклото на кралицата. Именно фактът, че Елизабет повтори тоалета от портрета си притегли вниманието на медиите.

Аксесоарите, с които беше на балкона на Бъкингамския замък, също не са инцидентни. Огърлицата от три реда перли й е обичана, евентуално тъй като й е подарък от татко й крал Джордж VI. Допълваха ги перлени обеци.

Както прилича за мотив като Парада на знамената, Елизабет носеше и брошката Brigade of Guards (Бригадата на стражите). Инкрустирана с диаманти, тя сплотява емблемите Гренадирите, Колдстрийм стражата, Шотландската стража, Уелската стража и Ирландската стража. Брошката е основана за бабата на Елизабет, кралица Мери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР