Цяла София е концесионирана, големите пари от години управляват столицата,

...
Цяла София е концесионирана, големите пари от години управляват столицата,
Коментари Харесай

Иван Таков: В лицето на Ваня Григорова София има алтернативния кандидат-кмет

Цяла София е концесионирана, огромните пари от години ръководят столицата, а елементарните хора нямат достъп до богатствата, които дава Столичната община. Това съобщи в „ Денят онлайн с Наделина Анева” Иван Таков, претендент за общински консултант от локална коалиция „ Българска социалистическа партия за България”.

По думите му столичани са били излъгани: гласуваш за ПП-ДБ, а ще получиш ГЕРБ в общината. Няма да позволим сглобката да се репликира и в Столичната община, съобщи Таков. Коментира, че в лицето на Ваня Григорова София има различния претендент за кмет.

Благата и комуналните услуги би трябвало да се върнат към Столичната община, прикани Таков.
Определи бюджета на столицата за тази година като слаб и по тази причина не са го подкрепили. Този бюджет е безусловно несъответстващ, съобщи Таков. Допълни, че от самото начало се чува, че няма пари, а през 2022 година 200 млн. лева от финансовата стратегия на Столичната община не са били изразходвани, макар че планове има. Критикува, че не са изразходвани средства за квартални поправки.

Таков изиска да бъдат дадени повече средства на районните кметове. Видя се, че когато се гласоподава програмата за тротоарите – 120 млн. лева, доста от районните кметове съумяха да изразходват средствата дейно и мигновено, сподели Таков.

В бюджета на столицата за идната година Таков прикани да се обърне повече внимание на кварталната инфраструктура, да се подобрят вложенията в здравните заведения, а също по този начин най-накрая да бъде открито решение на казуса с дефицита тук-там в детските градини.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР