Цяла смяна митничари от ГКПП "Калотина" бяха арестувани вчера за

...
Цяла смяна митничари от ГКПП "Калотина" бяха арестувани вчера за
Коментари Харесай

Първа СНИМКА на шефа на "Калотина", арестуван с цяла смяна служители

Цяла промяна митничари от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " бяха задържани през вчерашния ден за корупция. БЛИЦ напомня, че с белезници осъмнаха над 30 чиновници, които взимали рушвети от водачите, с цел да ги пропущат.

Мизата за леките коли била 10-20 евро, а за тирове и камиони тръгвала от 50 евро и стигала до 1000 евро според от товара. Това разкриха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата пред в. "Телеграф ".

Гешев с първи разкрития за спецакцията на "Калотина " СНИМКИ

Задържан е и шефът на митницата на "Калотина " Райчо Соколов, стана ясно от думите на основния прокурор Иван Гешев. Той и главсекът на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов бяха на място, с цел да проследят по какъв начин протича спецакцията.

Райчо Соколов
Бандата на митничарите била доста добре структурирана, разкриха проверяващи пред "Телеграф ". Те прибирали рушвети безусловно всеки ден, като имали свои хора в другите схеми.

Първа версия: Това ли е повода за поголовните арести на Калотина

Определена част от сумите отивали при шефа на митница "Калотина ", само че елементи оставали за всеки от групата, станало ясно в хода на следствието.

Самият Райчо Соколов работи в митниците и е познавач по линия на контрабандата и наркотрафика. Трудовият му стаж е близо 30 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР