Цяла Словения беше обхваната от валежи през нощта, като най-обилни

...
Цяла Словения беше обхваната от валежи през нощта, като най-обилни
Коментари Харесай

Червен код за опасно време в Словения, реките и морето преливат

Цяла Словения беше обхваната от превалявания през нощта, като най-обилни бяха преваляванията в западната част на страната, оповестява организация СТА.

Заради високия прилив бяха пуснати сирените в крайбрежните градове Пиран и Изола. Реките в западната част на Словения към този момент започнаха да се повишават, чака се да се увеличи равнището на водата и в други елементи на страната. Особено застрашена от преливане е река Купа, естествената граница сред Словения и Хърватия.

Според прогнозите на Агенцията по околната среда най-вече по-малки реки ще прелеят в Западна, Северна, Централна Словения и в басейна на Купа, като има заплаха от порои.

Най-много превалявания през нощта е имало в Отлица в западната част на Словения - към 125 милиметра. Подобни данни има и за долината Логар в северната част на страната, покрай долината Савинска. Районът беше обиден от огромни наводнения през август.

Агенцията по околната среда на Словения издаде червен код за рисково време за през днешния ден заради плануваните поройни дъждове и мощен вятър за по-голямата част от страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В югозападната част на страната се чакат пориви напразно до 100 километра в час. В региона на северозападна и югозападна Словения вятърът може да събори дървета и да отнесе покриви. Трафикът може да бъде доста усложнен, вероятни са спирания на електричеството. Движението навън може да бъде доста мъчно и от време на време рисково заради летящи предмети, предизвестява организацията.

Националната организация за сигурност на придвижването по пътищата предизвестява водачите да не излизат на пътя по време на стихии, в случай че не е безусловно належащо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР