Цяла Русия е развълнувана от едно интервю на американски журналист,

...
Цяла Русия е развълнувана от едно интервю на американски журналист,
Коментари Харесай

Привърженик на Тръмп за два часа не оспори нито една теза на Путин. Кой е Тъкър Карлсън

Цяла Русия е разчувствана от едно изявление на американски публицист, обещано от президента Путин. Само че нито изявлението е тъкмо изявление, нито американецът е тъкмо публицист. Това е монолог с дезинформация на Путин, ориентиран към тъкмо избрана публика в Съединени американски щати - тази, която има вяра на Доналд Тръмп.

Той се дефинира като публицист, само че в последните години множеството публицисти са срещу това определение. Казва, че е реакционер, само че в действителност е последовател на някогашния президент Доналд Тръмп .

Надали сте чували името му, само че в този момент ще го чувате постоянно - това е американецът, взел двучасово изявление от съветския президент Владимир Путин . Два часа, в които няма нито едно несъгласие, конкретизиране или неуместен въпрос от страна на интервюиращия. Напротив, водещият споделя " тъкмо по този начин ", " правилно е " и " да, в действителност ". През това време Путин споделя, че Украйна е съветска земя, а той самият не е почнал война, ами е отишъл да я завършва, до момента в който Западът не го схваща.

На 6 февруари Тъкър Карлсън организира най-голямото изявление с Владимир Путин, правено от западен човек след началото на войната в Украйна.

Карлсън е работил в някои от най-големите американски медии, само че през днешния ден шоуто му се излъчва в интернет уебсайт, както и в обществената мрежа Екс, някогашния Туитър.
Точно в този момент ли
Разговорът с Путин пристигна в разгара на акцията преди президентските избори в Съединени американски щати. В тях главният любимец за номинация на републиканците е Тръмп, а най-вероятният му съперник от демократите ще бъде актуалният президент Джо Байдън .

Една от основните тематики в акцията, по която вижданията на двамата претенденти се разграничават, е по какъв начин да се действа с войната в Украйна, както и политиката по отношение на Путин и Русия.

Байдън стои твърдо зад Украйна и администрацията му непрекъснато се пробва да прокара нови пакети с военна и филантропична помощ за Киев. Той обществено е подкрепял.

Тръмп пък твърди, че може да спре войната за дни и е съперник на даването на военна помощ. Той постоянно се е хвалил с положителните си връзки с Путин.

Тези две тематики бяха съществени и в изявлението на Карлсън с съветския президент. Путин повтори доста от пропагандните тези на Кремъл за войната, а също така приказва и за християнството, добросъседството, международния ред, ръководещите елити в Съединени американски щати. Той направи и намек за „ дълбоката страна “. Повечето тези (извън мотива за войната), са постоянно обсъждани от Доналд Тръмп и неговите последователи.

Самият Карлсън пък се прогласи за единственият западен публицист, който е поискал да даде естрада на Путин. Това беше несъмнено като неистина от десетки западни медии и беше опровергано даже от пресслужбата на Кремъл. Оттам споделиха, че са получвали доста претенции от западни публицисти, само че са позволили (само) него до изявление с Путин, тъй като „ неговата позиция е друга “.

Потвърждение за другата му позиция имаше и в изявлението – за повече от два часа, в които Путин повтори пропагандните си тези и лъжливите изказвания, интервюиращият нито един път не оспори казаното от съветския президент.
Карлсън в Москва
За пръв път Карлсън обществено разгласи, че ще интервюира Путин на 6 февруари – денят, в който е извършено изявлението, два дни преди да бъде оповестено. В петминутен клип той сподели, че провеждането на изявлението е било „ рисковано “ и на него и екипа му е лишило „ месеци да го обмислят “.

В фрагмента той твърди, че изявлението е за да осведоми американските жители, които „ нямат концепция какво се случва с района “, само че все пак „ заплащат “ за войната. Карлсон сподели, че войната в Украйна е трансформирала международния ред, открит след края на Втората международна война, само че англоезичните нации не са разбрали за това, тъй като медиите им „ са корумпирани и лъжат своите фенове и читатели “.

Той сподели още, че американските медии са промотирали президента на Украйна Володимир Зеленски с агитация, а в това време не са си създали труда да интервюират или да опитат да интервюират Путин, с цел да чуят неговата позиция. Нещо, което се оказа неистина.

Той упрекна Белия дом, че е шпионирал телефони на хора от екипа му, с цел да предотврати изявление с Путин.

„ Не ви окуражаваме да се съгласите с всичко, което Путин споделя в изявлението, само че ви окуражаваме да го изгледате “, сподели Карлсън.

Макар че за изявлението стана ясно два дни преди да бъде излъчено, в Русия подготовката за него стартира доста по-рано.

Пристигането на Тъкър Карлсън в Москва беше предхождано и съпровождано от многочислени излъчвания в съветските прокремълски теливизии. В тях известни пропагандатори като Владимир Соловьов, Олга Скабеева и Маргарита Симонян, както и техните посетители, представяха Карлсън като неутрален представител на американската публицистика и създател на смели изявленията, които вървят против журналистическия мейнстрийм.

Репортажи в централните вести посочваха Карлсън като звезда, която дава подписи, върви по улиците, следвана от поклонници и от време на време разяснява потребността от обективност на публицистиката.

В петък излезе и изявлението.
Какво сподели Путин
Една от главните вести, които международните медии изведоха от изявлението, е готовността на Владимир Путин да договаря за размяната на арестувания от съветските управляващи за шпионаж публицист на Уол Стрийт Джърнъл .

Той даже не загатна арестуваната от месеци журналистка с американско поданство от Радио Свободна Европа/Радио Свобода Алсу Курмашева .

Задържането на Гершкович, което беше несъмнено като нелегално от Съединени американски щати, беше единствената тематика, по която Тъкър опита да опонира на Путин. Амерканският интервюиращ сподели, че съветският президент би трябвало да освободи Гершкович „ даже той да е нарушавал законите ви по някакъв метод “.

Путин сподели, че договаряния за освобождението на Гершкович вървят сред обособени служби на Съединени американски щати и Русия. В подмяна обаче той изиска освобождението на „ съветския родолюбец “, който излежава смъртна присъда поради ликвидиране в Германия. Става въпрос за, който беше наказан за ликвидиране в Берлин от 2019 година

В останалата част от изявлението Путин изложи пропагандните си тези, част от които пази още от 2022 година като да вземем за пример:
Украйна е изкуствено основана страна и териториите ѝ са подарък от съветския народВойната през 2022 година, в действителност е стартирана през 2014 година от Украйна след „ преврата “ на Евромайдана (тоест митингите на украинците, б. а.), който пък е осъществен от ЦРУРусия си е „ върнала “ полуостров Крим, с цел да го отбрани от " режима на Киев ", който е нападнал Крим, Донбас и Луганск (трите региона са области на Украйна, б. а.)САЩ са финансирали терористични организации в Кавказ;САЩ са взривили „ Северен поток “;Много преди войната НАТО е почнала да строи бази в Украйна;САЩ и Запада са дали обещание на Русия, че НАТО няма да се уголемява на Изток след разпада на Съюз на съветските социалистически републики през 90-те, само че са излъгали;Путин е имал утвърждение от Бил Клинтън за това Русия да се причисли към НАТО, само че съветници на американския президент са го спрели, което демонстрира, че властта не се държи от него;В началото на войната Путин е заповядал съветските войски да се изтеглят от обсадения Киев. Това е било част от договаряния, които са щели да доведат до мир, само че западните страни са саботирали този развой и са заставили Украйна да се бие до край;Путин в действителност желае мир, само че Западът не го разрешава. Ситуацията в Украйна пък ще се реши за седмици, в случай че Съединени американски щати спрат военната помощ за Киев;Русия се е трансформирала в най-голямата стопанска система в Европа
Всичко това е погрешно или е неподкрепено с обстоятелства. Но Карлсън не оспори нито един път тезите на Путин.

По време на диалога Путин очерта и три казуса на Съединени американски щати, които американците би трябвало да одобряват като по-важни от войната в Украйна – проблемите по границата с Мексико, проблемите с мигрантите, огромният дълг на страната, който води до отстъплението и в международен проект, както и обезсилването на $ като световна парична единица. Тези изказвания намират място и в главните опорни точки на акцията на Тръмп и неговите симпатизанти.

Нито веднъж не бяха упоменати нападенията против цивилни в Украйна, обвиняванията против Путин в Международния углавен съд, вътрешнополитическата обстановка в Русия, смазването на опозицията, броят на политическите пандизчии.
 Лъжите на Путин за Украйна. Една година война  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Кой е Тъкър Карлсън
Кариерата на Карлсън постоянно е била обвързвана с медиите. Той приключва влиятелния Тринити Колидж през 1991 година и стартира кариера на пишещ публицист. Основните му изявления са коментарни в медии, определяни като по-консервативни.

Парадоксално възходът и издигането на известността му стартира през 2000-та година в Си Ен Ен , където е водещ на коментарни излъчвания и на диспути.

В последна сметка през 2005 година малкия екран стопира шоуто на Тъкър и приключва контракта му. След това за година той води предаване в публичната Пи Би Ес .

От днешна позиция още по-странна е идната му дестинация – Ем Ес Ен Би Си – медия, която през днешния ден е определяна като една от най-левите. Там той води шоуто „ Тъкър “ до 2009 година, само че то е спряно поради ниски рейтинги.

От 2009 година той се мести в кабелна телевизия, считана за най-консервативна и защитаваща тезите на Републиканската партия - Фокс . До 2016 година той няма свое предаване, а се появява като гост-водещ в разнообразни формати.

От 2016 година става водещ на „ Вечерното шоу на Тъкър Карлсън “ (Tucker Carlson Tonight). Постепено то се трансформира в най-гледаното предаване в кабелните новинарски медии. Неговият напредък върви ръка за ръка с избирането и ръководството на Доналд Тръмп.

Макар да споделя, че е негов критик, той доста постоянно възпроизвежда тезите на администрацията на Тръмп и приказва като за главен съперник за всички леви и демократични политици и представители, както и за същинските съперници на Тръмп.

В най-гледаното време той постоянно възпроизвежда и теории на конспирацията, и пропагандни акции на основата на подправени вести. Най-популярните от тях са свързани с имунизациите против COVID-19 , имигрантите в Съединени американски щати и представителите на ЛГБТ общността, и по-конкретно транс хората.

В последна сметка Карлсън беше уволнен от Фокс през 2023 година без да бъде посочена съответна причина за това. Новината беше оповестена, откакто Фокс, благосъстоятелност на Рупърт Мърдок , се съгласи да заплати 787 млн. $ на компанията, производител на машините за гласоподаване в Съединени американски щати поради разпространение на лъжливи изказвания, че машините са фалшифицирали вота от изборите през 2020 година, извоювани от Джо Байдън.

Оттогава Тъкър излъчва предаването си на личен уебсайт, както и в Екс, благосъстоятелност на Илон Мъск .

Още в края на 2023 година той намерено съобщи, че ще поддържа Доналд Тръмп и ще гласоподава за него на идните през 2024 година президентски избори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР