Цяла нощ продължиха празненствата във Франция след победата на световното

...
Цяла нощ продължиха празненствата във Франция след победата на световното
Коментари Харесай

Цяла нощ Франция ликува след победата на Мондиал 2018, не липсваха обаче и инциденти

Цяла нощ продължиха празненствата във Франция след успеха на международното състезание по футбол. Отборът на страната завоюва финала в Москва с 4:2 против отбора на Хърватия.

Айфеловата кула беше осветена в цветовете на френския народен байрак, по решение на кмета на Париж Ан Идалго. С цветовете на трикольора заблестяха също Триумфалната арка и дворецът на Бурбоните, където заседават депутатите от Националното заседание. Историческата втора купа беше маркирана с празнични салюти и неотслабващ екстаз на французите, изпълнили улиците на градовете.

Не липсваха обаче и произшествия, които помрачиха насладата. Трийсетина младежи потрошиха витрините и разграбиха комерсиалния комплекс " Драгстор Пюблисис " на бул. " Шанз-Елизе ". Вандалите, някои от които с качулки, нахлули в супермаркета и задигали от там бутилки с вино или шампанско, наложи се полицията да ги разпръсква със сълзотворен газ. До 4.00 през днешния ден беше неразрешено придвижването на коли в западната и централната част на френската столица. Близо 4000 служители на реда и жандармеристи бяха мобилизирани в Париж по отношение на финала на международния шампионат.

Междувременно съветският президент Владимир Путин посочи, че страната му е съумяла да провежда международното състезание по футбол във всичките му аспекти и руснаците могат да се гордеят с този шампионат. Заместник-външният министър Александър Глушко пък разяснява, че политиците, които са се пробвали да употребяват шампионата за свои цели и са го бойкотирали, са се сложили „ в неуместно състояние “. По думите на Глушко такива политици са влезнали в полемика със личното си общество и са се лишили от щастието да бъдат дружно със своя народ. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР