Цяла къща липсва от имотната декларация на премиера Бойко Борисов,

...
Цяла къща липсва от имотната декларация на премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Борисов не е декларирал строителство на къща

Цяла къща липсва от имотната декларация на премиера Бойко Борисов, алармира в обществените мрежи журналистът Атанас Чобанов от " Биволъ ". Както ДУМА към този момент писа, през 2007 година Борисов купува от братовчед си Радослав Иванов парцел наоколо до къщата си в Банкя. Сделката е за смешните 3496,90 лева за 462 кв. метра. На въпросния парцел към този момент се издига постройка, което обаче не е отразено по никакъв метод в имотните заявления на премиера.

Чобанов твърди, че от кадастъра излиза наяве, че Борисов е вдигнал къща на имота през 2009 година " Разрешението за градеж номер 200 е получено на 16 октомври 2008 година от основен проектант на Банкя. Строителната площадка е открита на 7 ноември 2008. Строежът е сниман и нанесен в кадастралния проект на София на 17 септември 2009 година Докато Борисов строи новата къща, остарялата му фамилна къща е ипотекирана за финансиране на предизборната акция на ГЕРБ. Новият парцел получава акт 16 на 13 октомври 2009 година, когато Борисов към този момент е министър председател ", написа журналистът. В интервала 2008-2010 година в парцел, благосъстоятелност на Бойко Методиев Борисов в Банкя, е поникнала къща с РЗП 138 кв. м, която също е благосъстоятелност на Бойко Методиев Борисов, акцентира той.

Проверка в имотните заявления на Борисов демонстрира, че строителството не е отразено по никакъв метод. Всеки път Борисов написа, че няма какво да заявява в графата за недвижима благосъстоятелност.

Припомняме, че при постъпване и овакантяване на служба законът изисква от министър-председателя (и редица други обществени длъжности) да заявява безусловно всичките си движими и недвижими собствености. Борисов очевидно е приел, че с изключение на покупката на незастроения имот през 2007 година повече не трябва да прецизира имотното си положение.

Въпреки изказванията, че не приказва с братовчедите си, Борисов към момента държи на формалния си профил в обществените мрежи клипа от изборите през 2017 година Както към този момент писахме, той персонално откарва Ради Иванов да гласоподава в Банкя, а по-късно дружно се качват в ретроавтомобила, каран от премиера.

Висок блок изникна от заменка на братовчедите
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР