Цял туристически комплекс е изграден абсолютно незаконно от рафтъри в

...
Цял туристически комплекс е изграден абсолютно незаконно от рафтъри в
Коментари Харесай

Бг туризъм: Рафтинг комплексът в Кресненското дефиле - незаконен

Цял туристически комплекс е построен безусловно нелегално от рафтъри в предпазената зона по Натура 2000 " Кресна - Илинденци " в Кресненското дефиле.

Построени са над 15 постройки – бунгала, ресторант, бар, сервизни пространства, пространства за събития, обучителен център и други, които се намират при започване на Кресненското дефиле.

Справка в община Симитли демонстрира, че за комплекса не са издавани строителни позволения и няма никаква документи за построените постройки.

Селището е бизнес план, зад който стои „ Българска федерацията по рафтинг “. В него се развива туристическа активност, без тя да дава отговор на условията за местата за настаняване и хранене, според Закона за туризма.

Проверката демонстрира още, че нямат касови апарати и санитарни разрешителни. Как комплексът е захранен с електрическа енергия също не ясно.

Цялата активност, която рафтърите правят в река Струма в Кресненското дефиле, е със съмнителна правда.

Реката е обществена държавна благосъстоятелност. Без съответните разрешителни от Районната ревизия по запазване на околната среда – РИОСВ-Благоевград, никой няма право да прави каквато и да било активност в коритото на река Струма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР