Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета.

...
Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета.
Коментари Харесай

Нова игра: Деца хвърлят камъни по коли. Потърпевши се жалват само във фейсбук

Цял квартал в Асеновград пропищя от тормоз от три момчета. Децата, които са на забележима възраст към 10 година - 11 година, хвърлят камъни по преминаващи по основната улица " Христо Ботев ", коли. Очевидци са снимали видео на протичащото се, а по-късно в обществената мрежа заваляха излияния от пострадали от същото водачи. Пострадали настояват, че този тормоз продължава към този момент месеци. От изявленията излиза наяве, обаче, че сигнал до полицията е подала едвам единствено една жена, а различен е съобщил на родителите на две от децата.
Всички останали оплакващи се декларират, че не имат вяра в дейностите на институциите, а трети разясняват, че саморазправата е добър вид. В разразилия се интерактивен диалог консуматори споделиха, че преди няколко дни същите три момчета се пробвали да възпламенят уреди в детска площадка до новата черква " Свети Архангел Михаил " в асеновградския квартал " Изток " . Потърпевши се оплакаха пък, че автомобилът им е " сплескан и напръскан със спрей ".
Преди да преминат на камъни, децата са хвърляли и яйца по колите. Многократно поданици от региона споделят, че са опитвали да организират диалог с момчетата и да им вършат забележки, само че резултат няма. Дори бидейки предизвестени, че ще бъдат снимани, подрастващите не са престанали с дейностите си, настояват очевидци. Друга жена, потърпевша от сходни хулигански дейности, описа пред Actualno.com за собствен сходен случай, само че с разнообразни деца.
Шофирайки също по една от главните улици - " Цар Иван Асен II " в Асеновград - лидерката била стресната от ненадейно връхлитане на камък върху колата й. Получило се и отчупване на багра. Шофьорката неотложно паркирала автомобила, върнала се пешком и настигнала едно от децата, след което незабавно алармирала в полицията.
Пред служителите на реда " хванатото " момче си признало кои са приятелите му, които също са взели участие в " заниманието " с новата фешън игра по мятане на камъни. Служителите на полицията са разкрили децата в учебното заведение, в което са възпитаници. " Обаждаха ми се да ме питат дали ще предявя искания към родителите, тъй като има нанесена лека материална вреда. Аз споделих, че е задоволително да се извинят и да си вземат поука. А също и да не се повтарят сходни дейности ", изясни дамата, подхванала незабавни ограничения, сигнализирайки институциите.
" Аз познавам децата. Едно от тях е мой наследник. Къде да го доведа да го набиете ? ", намеси се в онлайн диалога татко на някое от момчетата. Той оправда децата, като съобщи, че те не са хвърляли камъни по случайно преминаващи коли, а по камион на сметосъбиращата компания в града. В продължение на своята теза бащата реши да добави, че " сте доста враждебно настроени към децата. Готов съм да ги защитя по всевъзможен начин. Аз съм от България! Не се предавам! ".

Коментар на редактора: Докато не стартираме да сигнализираме институциите, няма по какъв начин да настъпи смяна. Искаме те да работят? Нека ги накараме! Ако не си свършат работата, пишем тъжба до по-горна инстанция. И по този начин, тормоз на самата институция, до момента в който не проработи. Не се желае нито доста време, нито старания, нито средства. Едно телефонно позвъняване на 112 или един e-mail с доказателствения материал (в случая сниманото видео) са изцяло задоволителни. Без значение дали става въпрос за действие, осъществено от деца, или възрастни. Докато не спрем да се оплакваме и жалване единствено и само във фейсбук, огромна част от децата на Асеновград ще не престават да израстват в същата среда - без надзор, без санкции при нарушение, без почитание към близките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР