Цял квартал се обедини срещу плановете за разкриване на Център

...
Цял квартал се обедини срещу плановете за разкриване на Център
Коментари Харесай

Напрежение! Жители на Съдийски скочиха срещу евентуално заселване на роми в квартала!

Цял квартал се сплоти против проектите за откриване на Център за настаняване от фамилен вид и Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст в някогашната детска ясла на ул. " Стоян Михайловски " 13. Те изпратиха отворено писмо до редакцията на Plovdiv24.bg , в което споделят (публикуваме сигнала без редакторска намеса):

" Ние, жителите на " Съдийски " квартал, именуван още " Университетски ", бяхме ужасени от желанието на Община Пловдив да построи Център за настаняване от фамилен вид и Преходно жилище за деца от 15 до 18- годишна възраст в някогашната детска ясла на ул. " Стоян Михайловски " 13. Това е отворено писмо от целия квартал " Съдийски ", в което желаеме да изразим възмущението и твърдото си опълчване на желанието на Община Пловдив да засели квартала ни с бездомни и безнадзорни ромски младежи.

Г-н кмете, по какъв начин не ви е позор да вземете постройката на някогашната детска ясла на ул. " Стоян Михайловски " 13 и вместо да я извършите обитаема за най-малките поданици на квартала, да настаните там безнадзорни ромчета в най-опасната им възраст! В целия квартал Университетски " няма нито една детска ясла и всички ние съзнателните, образовани, работещи и плащащи налози на тази община жители, сме принудени да водим децата си в слънце и вятър, в сняг и зной до прилежащите квартали на ясла, с цел да можем да отидем по-късно на работа, да изкарваме почтено и с труд прехраната си, да плащаме налозите, които изхранват администрацията и откъдето идва и вашата заплата, а в подмяна Вие да дадете тази по този начин нужна постройка, в сърцето  на Пловдив, за подслон на изоставени ромски младежи.

Не си мислете, че това е героична самарянска постъпка. Това си е чиста безочливост и безсрамие към всички поданици на квартала. И към възрастните хора, които ще бъдат причаквани от ромските заселници, до момента в който отиват с пенсиите си до магазина, и към учениците, които към този момент няма да смеят да отидат сами до намиращото се в непосредствена непосредственост учебно заведение, и към българските младежи, прибиращи се в тъмното,които ще бъдат лесна плячка  за настанените тук роми. Всички знаем с какво се занимават тези същества, те не учат примерно и не работят съзнателно, както жителите на " Съдийския " квартал.

В този гиздав, спокоен и централен пловдивски квартал скоро ще се дрогират по пейките, ще се сношават по градинките и ще обират домовете ни. Вашето предпочитание за интеграция на подрастващите роми е избуяло на допустимо най-неподходящото място. Бъдете по този начин добър да ги настаните в здания, близо да себеподобните им, където няма да провокират културен потрес и няма да разрушат метода на живот на всички други поданици. Не желаем да се опасяваме, когато децата ни излизат из квартала сами, когато учениците отиват на учебно заведение или възрастните ни родителите се запътят към магазина. Не желаем къщите ни да бъдат обирани и дворовете разрушавани от тези отхвърлени от обществото човеци.

Приютете ги и си ги интегрирате на подобаващите за тях места,пък по която европейска стратегия желаете ги финансирайте. Мястото им не е в " Съдийския " квартал, не застрашавате нашите деца и домове! В умозаключение желая да Ви осведомявам, че из квартала върви подписка, с която ще входираме и публична тъжба по отношение на желанието на Общината да съобщи жителите на квартал " Университетски " на подрастващите роми!

Дължите на хората, които са Ви дали своят вот доверие и са Ви избрали за кмет, да помислите първо за техните деца и да им  осигурите ясла в квартала, а не да ги застрашавате като им натиквате ромските нежелани наследници! Ясно е към този момент за какво толкоз хора назовават България " Циганска страна ", та тук се мисли повече за мургавите събратя, в сравнение с за българските деца и Вашата постъпка е следващото доказателство за това! "

Услугите са част от плана за 7 нови обществени услуги, финансирани по Оперативна програма " Региони в напредък ", обясни за Plovdiv24.bg зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков. За квартала са планувани два центъра - Център за настаняване от фамилен вид с потенциал до 12 деца, а също и Преходно жилище с потенциал до 8 деца. По плана е правено публично разискване на 26 февруари тази година, на него са участвали 16 души, описа още Титюков. 

За да разсее страховете на хората, отрасловият кмет разгласи, че ще се свържи с тях и ще ги предложения на специфичен диалог в петък. " Ще им разбираем плана, надяваме се разсъдъкът да надделее, това са деца въпреки всичко ", разяснява той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР