Цял корпус футболни съдии е впрегнат да прави Лудогорец“ шампион

...
Цял корпус футболни съдии е впрегнат да прави Лудогорец“ шампион
Коментари Харесай

Скандалният Георги Гинчев бил протеже на Пръчкаджията – цял корпус от съдии за поръчки слугува на „ЛУДОГОРЕЦ“

Цял корпус футболни съдии е впрегнат да прави „ Лудогорец “ първенец за 13-и път, гласи мълвата във футболните среди. Едни и същи рефери се въртят един път да свирят мачове на делиорманците, а различен път да дежурят на ВАР-а. Въпросната спекулация най-после докара до чудовищния скандал на мача „ Левски ” - „ Лудогорец ” (0:1). На „ Герена “ съдията Георги Гинчев се оплеска, само че извърши задачата – Делиорманът да бие, а сините да не получават картони и да нямат санкции за идното дерби с ЦСКА.

 

За въпросния Гинчев се приказва, че е протеже на сегашния началник на ВАР-а във футбола ни Петър Петров – Пръчкаджията. Гинчев и Петров са от Велико Търново, а вторият се явява нещо като наставник на протежето си и го стартира в съдийството. За слугинажа си към „ Лудогорец ” Георги Гинчев скоро щял да бъде повдигнат до интернационален арбитър. А Пръчкаджията, който е и някогашен началник на съдийската комисия, се води човек на „ Лудогорец ”.

Като подобен заема значими постове, коли и беси измежду реферите.

 

Какъв качамак забърка Георги Гинчев на „ Герена ”? „ Левски ” има напълно обективни искания, че бразилецът от „ Лудогорец ” Руан Круз трябваше да бъде изпъден в 63-тата минута за втори жълт картон. Както и че през второто полувреме имаше дузпа в тяхна изгода. Съдията обаче внимаваше на кого тъкмо от сините демонстрира картони. Очевидно за да нямат осъдени играчи на „ Левски ” за идното дерби против ЦСКА, който пък се обрисува като най-сериозен съперник на делиорманците за купата. Гинчев най-вече пазеше бразилеца Велтон, който към този момент беше натрупал четири жълти и при пети щеше да изгори.

 

Панамецът Кордоба извърши ред нарушавания без глоба. Франсето Петрис се размина единствено с един жълт картон, в случай че беше и за втори.

Във всички се намеси ВАР. Само че рефер №1 Георги Кабаков, който сякаш трябваше да следи събитията на монитора, не видя нищо.

 

Твърди се, че след мача от синия лагер Кабаков са го питали къде му е кучето, тъй като не били виждали слепец без куче.

 

Георги Гинчев се прочу с лудогорската си свирка и през предишния сезон в мачовете с двата варненски тима

„ Спартак ” и „ Черно море ”. Дори другояче въздържан треньор като Илиан Илиев не устоя: „ Пълна излагация! Няма какво да разясня такива момчета като основния арбитър. Те са поставени да слугуват! Справката за миналите 10 мача на „ Лудогорец “ демонстрират, че все едни и същи съдии се въртят или като основни, или на ВАР.

Това са Никола Попов, Волен Чинков, Драгомир Драганов и Георги Гинчев.

Георги Кабаков към този момент го държали запаса, с цел да не се излага, както стана с ВАР-а на „ Герена ”. Във футболните среди ги дефинират като „ корпуса за бързо реагиране ”, когато би трябвало да се свири за тима от Разград. В същата група бил и Красен Георгиев, за който се приказва, че постоянно може да бъде видян в един от офисите на спонсорите на „ Лудогорец ” във Варна.

 

 

Менторът на съдиите Петър Петров - Пръчкаджията

Същият този Георгиев отърва делиорманци от загуба вкъщи против пловдивския „ Ботев ” и удължи времето толкоз, че да падне изравнителният гол за 2:2. На този мач двамата бяха в композиция с Драганов на ВАР-а. Останалите „ дуети ” били Чинков – Драганов, Гинчев – Чинков, Попов – Драганов, Драганов – Гинчев, Попов – Чинков и Гинчев – Кабаков. Пращали ги по двойки, с цел да е несъмнено съдийството за „ Лудогорец ” и на терена, и на ВАР.

 

 

Съдията Георги Гинчев

Говори се още, че имало други съдии, които пък били зачеркнати да управляват мачове на „ Лудогорец ” или да дежурят на ВАР. Сред тях да вземем за пример били Валентин Железов и Георги Давидов. В „ Лудогорец ” имали подозрения, че са хора на Гриша Ганчев и Венци Стефанов, и не желали да им свирят.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР