Цял ден сте на работа и нямате достатъчно време за

...
Цял ден сте на работа и нямате достатъчно време за
Коментари Харесай

Ако сте смазани от умора, тези рецепти за бърза вечеря са за вас

Цял ден сте на работа и нямате задоволително време за приготвянето на вечеря? Но въпреки всичко желаете да хапнете нещо домашно и вкусно, можем да се оправим с този проблем. Представяме ви няколко бързи, домашни, лесни и вкусни предписания, които може да приготвяте освен за вечеря, само че и по всяко друго време, когато не ви се желае да отделяте часове за готвене.

Спагети с подготвени кюфтенца  

Единственото, което ви би трябвало – спагети, сурови кюфтета и домати. Докато сварявате спагетите, запържете и кюфтенцата, откакто са съвсем подготвени прибавете към тях домати на кубчета или пък доматен сос – по ваш избор. Изчакайте да се сгъсти, посолете, подправете с черен пипер, 1 ч.л. захар и 2 скилидки чесън. И воаля – прибавете спагетите, когато се сварят, разбъркайте и сте подготвени да хапвате.
Ето и един трик за бързото нарязване на чесъна:
Обелете скилидките чесън и ги притиснете крепко към дъската благодарение на нож. Те ще станат по-плоски и това е задоволително, с цел да ги нарежете единствено на 2-3 елементи. Много по-бързо и елементарно.

Запечени макарони, останали от закуската

Ако са ви останали сварени макарони от закуската или от предния ден да вземем за пример, не ги изхвърляйте, а ги запечете за вечеря. Добавете броколи или разнообразни зеленчуци, които обичате и разполагате с тях у дома и поставете всичко в тава. Може да добавите и 1 к.ч. течна сметана, подправете със сол, черен пипер, чесън. Завършете с настърган пармезан, кашкавал или различен тип сирене по желание. Риган или мащерка ще прибавят още по-добър усет на вечерята ви. Изпичането е бързо, даже единствено до момента в който си вземете душ и те ще са подготвени. Бон апети!

Домашни бургери

Нужна ви е кайма, която може да смелите и приготвите сами, или да купите от някоя месарница. Овкусете я с лук, дижонска наденица, пипер, люта чушка и розмарин. Ако някоя от съставките не ви подхожда, може да не я включвате или да я замените. Един кг от тази кайма може да разделите на 3 елементи. Едната част може да употребявате за приготвянето на домашни бургери за бърза вечеря. Оформете каймата в подобаваща форма за бургер по отношение на размера на питката, запечете на скара, във фурна или запържете на тиган – по отношение на вашия усет. Добавете към питката зелена салата, домати, краставици, чушки – експериментирайте с желанията си. След това прибавете и бургера. Горчица, кетчуп, майонеза, сос барбекю или различен тип сос и салата са превъзходен свършек на това бързо ядене. Лесно, вкусно и засищащо – и най-много – домашно приготвено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР