Цял ден хора на различна възраст прииждат, за да отдадат

...
Цял ден хора на различна възраст прииждат, за да отдадат
Коментари Харесай

Трети ден граждани отдават почит и поставят цветя на гроба на патриарх Неофит

Цял ден хора на друга възраст прииждат, с цел да отдадат респект и да слагат цветя на гроба на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Скръбта на миряните от загубата на духовния татко на България, който ни напусна на 13 март след дълготрайно боледуване, не стихва. Със сълзи на очите жителите отдават респект пред Обединителя на Българската православна черква и се молят за покой на душата му.


БГНЕС напомня, че предстоятелят на Българската православна черква умря на 78-годишна възраст. На 15 март тленните остатъци на патриарх Неофит бяха изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “. На съботния ден бе отслужена Заупокойна Света литургия от митрополит Йоан Варненски и Великопреславски, последвана от опело, възгласено от Вселенския патриарх Вартоломей I Константинополски. С литийно шествие тленните остатъци на нашия нравствен татко бяха пренесени от патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ до храм „ Св. Неделя “ благодарение на същия лафет, с който през август 1943 година са пренесени тленните остатъци на Цар Борис III Обединител. Общественото мнение дефинира и патриарх Неофит като Обединител. Гробът на патриарх Неофит се намира в непосредствена непосредственост до този на различен огромен нравствен лидер на българите – Екзарх Йосиф I Български. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР