Цветята са красиво допълнение към интериора на всеки дом. Стайните

...
Цветята са красиво допълнение към интериора на всеки дом. Стайните
Коментари Харесай

Ето колко често се поливат цветята

Цветята са красиво допълнение към интериора на всеки дом. Стайните растения внасят в жилището уют, естетика, позитивна сила и положително въодушевление. Също по този начин оказват помощ за филтриране на въздуха.

Растенията увеличават кислорода и притежават способността им да поглъщат въглероден диоксид в дома. Доказано е, че само няколко саксии със стайни растения могат да направят въздуха с 40 % по-чист.

Разбира се, грижата за цветята е ключът към техния дълъг живот. Растенията се нуждаят от светлина, подходящо място без въздушни течения, достатъчна влажност и подхранване. В тази връзка поливането на цветята е от голямо значение.

Количеството и честотата на поливането им зависят от много неща, като околната температура, годишният сезон, почвата, големината на саксията и мястото и, фазата на развитие на растението.

Най-често цветята се поливат през лятото. Тогава те се нуждаят от всекидневно напояване пулверизиране с вода. През есента поливанията се разреждат, а през зимата се намаляват до едно-две седмично. В периода на растеж цветята се нуждаят от повече вода.

Когато растежът спре поливанията се намаляват. По време на цъфтеж растенията се нуждаят от по-често поливане. Има няколко признака по които може да се прецени нуждата от вода.

Когато листата започват да растат по-бавно, започнат да губят цвета си, пожълтеят, изсъхнат и накрая окапят. Различните видове цветя в зависимост от вида си имат различна нужда от влага. Едни са сухолюбиви, а други не търпят засушаване.

Водата, с която се поливат цветята, е хубаво да е престояла поне един ден да е с минимум седем градуса по висока от стайната температура. Най-подходяща за поливане е дъждовната или снежната вода.

Доказано е благоприятното влияние на снежната вода върху цветята. Поливани с нея, те ускоряват своят растеж и развитие. През лятото поливане на цветя трябва да се прави вечер, защото през нощта водата се изпарява по-малко, а през късните есенни дни и зимата-cyтpин.

Грижата за цветята включва и оросяване. По-този начин се повишава влажността на въздуха и се почиства прах, полепнал по листата им.

Източник: ezine.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР