Цветята да се пренасят в жилището на лицето, което ще

...
Цветята да се пренасят в жилището на лицето, което ще
Коментари Харесай

Ще Се Влюбите В Този Трик! Вижте Как Да Спасите Цветята, Когато Ви Няма У Дома

Цветята да се придвижват в жилището на лицето, което ще ги полива. Така се редуцира трудът по поливането, само че промяната на мястото не всеки път е удобна, тъй като растенията отиват при друго ревю към светлината, друго придвижване на въздуха, а постоянно и при различен състав на въздуха (може на новото място да има тютюнев пушек или алкохолни пари).

Покриване на саксията с мъх. Така може да се резервира влагата в продължение на 8-10 дни. Постъпва се по този начин: саксията се оставя да кисне във вода 3-4 часа, след което се оставя да изтече непоетата вода, поставя се върху подложката и пръстта й се покрива с влажен мъх или други инертни влагоемни материали.

Използване на вълнен конец за проводник на водата. Високо над растението се слага съд с вода. В него се натопява пълен вълнен конец, единият край, на който е заровен на дълбочина 3Ч4 см в пръстта на саксията. Този способ се нуждае от авансово изпитване, тъй като не всяка вълна организира водата с идентичен потенциал.
Капилярно напояване. И при него проводник на водата е вълнен конец, само че за разлика от предходния способ водата се изкачва по конеца, единият край, на който е втикнат в дренажния отвор на саксията.

За този метод на поливане е направен и специфичен апарат. Той се състои от плитък съд, в средата на който се издига надлъжно набразден шип.

Съдът се цялостни с вода. Конецът се слага във водата, единият му край се издига, минава по една от вдлъбнатините на шипа и стига до върха му. Съдът се захлупва с похлупак с отвор за шипа и шипът минава през този отвор.

Тогава върху капака се слага саксията по този начин, че шипът да влезе в дренажния ѝ отвор.
/struma.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР