Цветница в Гърция се празнува при затворени храмове и без

...
Цветница в Гърция се празнува при затворени храмове и без
Коментари Харесай

Гърция празнува Цветница при затворени храмове и без лаврови клонки

Цветница в Гърция се чества при затворени храмове и без лаврови клончета.

С непосредствено лъчение на празничната литургия за Цветница от Вселенската патриаршия гръцките малките екрани направиха съпричастни миряните към днешния празник. В страната всички църкви са затворени и литургията се извърши при закрити порти.

Стриктно се ползват ограничаващите ограничения по придвижване.Полицейски екипи управляват придвижването на изходите на градовете, като се позволява пътешестване единствено при неотложни случаи. Градовете са безлюдни даже и на днешния празник.

Според Министерството на здравеопазването страната навлиза в сериозните две седмици от разпространяване на болестта. Забраната за пътешестване към островите в Егейско море резервира ненапълно незасегната тази част от Гърция от разпространяване на вируса.

В последните дни се вижда усъвършенствана клинична картина на пациентите в интензивното поделение на лечебните заведения, заяви съветникът на държавното управление - епидемиологът Сотирис Циодрас.

Правителството в Атина към този момент разисква проект за облекчение на строгите ограничения, само че никога преди 27 април и според от развиването на епидемията, оповестиха министри пред медиите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР