Цветни килими от хиляди теменужки красят тази есен центъра на

...
Цветни килими от хиляди теменужки красят тази есен центъра на
Коментари Харесай

Цветни килими от хиляди теменужки красят тази есен центъра на Плевен

Цветни килими от хиляди теменужки красят тази есен центъра на Плевен. Цветята са лично произвеждане на оранжерията на общинската компания "Паркстрой ", която поддържа парковите зони на регионалния град, оповестиха от общината.

Между 70 и 100 хиляди са цветята, които се сменят два пъти в годината - всяка есен и пролет, от екипи работливи дами на общинското дружество. Между засадените в този момент теменужки, са забодени луковици на лалета, които ще се появят по-късно пред погледите на минувачите. Плевен е измежду българските градове, който е известен със своя пъстър център от години наред, настояват от общината.

От общинската администрация допълват, че сдружението дава на искащите жители първокласен разсад теменуга /едроцветна и дребноцветна/ на цена 75 стотинки броя. Есента е подобаващ сезон за засаждане и на луковици на лалета от сортове, които красят центъра на Плевен напролет. От сдружението оферират луковиците на цена по 50 стотинки броя. По друго време на годината от плевенската оранжерия феновете на зеленината и цветята могат да си закупят качествени растения с доста добре развита коренова система. Там се създават също разсади от сакъзче, мушкато, каскадна петуния, каскадна бегония, летен гербер, килимна бегония, копривка, тагетис, циния, салвия, целозия, пламъче, вербена, винка, кученца.

Оранжерията се намира на първата отбивка вляво по пътя за Ловеч, а работното й време е от 08.00 до 16.00 часа /всеки работен ден/, прецизират от общинската администрация. На уеб страницата на общината са посочени телефони за контакти за хората, които желаят по това време на годината да си украсят дворовете и домовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР