Цветелина Йорданова и Джанан Дурал са специални гости в осмия

...
Цветелина Йорданова и Джанан Дурал са специални гости в осмия
Коментари Харесай

„МеГра“, еп. 8: Цветелина Йорданова и Джанан Дурал споделят как се отразяват международните новини

Цветелина Йорданова и Джанан Дурал са специфични посетители в осмия епизод на подкаста за медийна просветеност на Българска национална телевизия – „ МеГра “.

Двете са интернационалните редактори в публичната телевизия и наблюдават всичко значимо отвън границите на страната. В епизода ще опишат за спецификите на този вид вести, какъв брой познаваме задграничните медии и трансформират ли обществените мрежи играта.

Журналистите разясняват отразяването и потребяването на интернационалните вести, протичащото се към изборите на президент на Съединени американски щати. В изявлението става дума даже за информацията в TikTok и за абсурда на Доналд Тръмп и Twitter.

Според проучване, българите сме измежду нациите в Централна и Източна Европа, които най-вече се доверяват на писаното в обществените мрежи, освен това – безрезервно, а Цветелина Йорданова и Джанан Дурал коментират на какво се дължи това и защо да следим, когато черпим информация от там.

„ Най-важната позиция за всеки публицист е да пази независимостта си, търсенето на истината и да не не помни отговорността на това, което прави. “, споделя Цветелина Йорданова.

В идващите епизоди очаквайте водещите Спас Кьосев и Даниел Михайлов. Гости на последния епизод на „ МеГра” ще бъдат основният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, шеф на Дирекция „ Информация”.

Поредицата „ МеГра “ излиза всеки четвъртък и ще бъде налична за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Гугъл Podcasts, както и на актуализирания новинарски уебсайт bntnews.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР