Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална

...
Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална
Коментари Харесай

Много Тъжно. Напусна Ни Едно От Емблематичните Лица На Бнт

Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална академия „ Проф.Панчо Владигеров ”, а по-късно и Нов български университет в Департамент „ Масови връзки ”със компетентност „ Продуценство ”, както и „ Операторско майсторство ” в Департамент „ Кино, реклама и шоубизнес “ в Нов български университет.

От 1984 година е публицист в Българска национална телевизия. Автор е на повече от 100 документални кино лентата, сред които сериите „ Потънали черноморски пристанища ”; ”Под морските талази ”; „ Акра – история сред вода и огън ” (получил Годишна премия за принос в популяризирането на културно-историческото завещание ”, 2013 г.); „ Солени сълзи ”; „ Силата на Дамасцена ”; ”Плачът на морето ”; „ Черно море – орис и бъдеще ”; ”Черно и бяло ”; „ Пришълците ” (получил Голямата премия на Mtel Media Master); „ 90 градуса южна широчина ”.

Участвала е в екологични задачи в ЮАР, Мозамбик, Кения, Тайланд, както и в ХІХ-та и ХХIII-та Антарктически експедиции. Носител е на влиятелни награди от кинофестивали в България и чужбина, както и на отличие за повсеместен принос в опазването на Черно море на Програмата на Организация на обединените нации за развиване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР