Цветът на отработените газове красноречиво говори на разбиращ човек за

...
Цветът на отработените газове красноречиво говори на разбиращ човек за
Коментари Харесай

Защо е важно да не пропуснете промяната в цвета на отработените газове

Цветът на отработените газове красноречиво приказва на разбиращ човек за положението на автомобилния мотор. Като знаете аргументите за смяна на цвета на пушека от ауспуха, можете да предотвратите сериозна щета или пък да разберете кой автомобил какъв е на вторичния пазар.
Черен

Причината за черни кълба с отработени газове може да идва от нередовност в системата за запалване или впръскване. В първия случай виновниците могат да бъдат свещи, върху които се е образувал мощен нагар. Също по този начин черният пушек може да демонстрира нередовност в системата за зареждане или в инжекторите. По-специално, неприятности могат да зародят от инжектори за гориво, запушени с отлагания, които стартират да изливат, а не пръскат гориво в горивната камера. Също по този начин си коства да ревизирате датчика за дебит на въздуха. Ако не е в ред, тогава съотношението гориво и въздух в сместа ще се наруши.
Бял

Бялата пара приказва за непотребната влага в изпускателната система. Когато моторът е едва загрял, парата, минала пътя от горивната камера до изпускателната тръба, съумява да се кондензира в самобитна мъгла. Оттук идва и парата. Но в случай че бял пушек излиза от ауспуха, това е неприятно. Това може да демонстрира скъсано уплътнение (гарнитура) на главата, да вземем за пример. Цилиндрите се пълнят с охлаждащата течност и сходно на помпа пращат антифриза в изпускателния колектор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР