Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши

...
Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Цветанов си отива, моделът остава

„ Цветанов си отива, моделът остава. Няма по какъв начин Борисов да реши казуса с апартаментгейт, тъй като той е разследване, а не е причина. Проблемът е в построения модел на ръководство през тези 10 години ”, това съобщи ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция на „ Позитано ” 20.
По думите ѝ, това е модел, в който всички държавни управления и болшинства на Борисов одобряват лобистки закони в полза на избрани олигарси, които по-късно им се отблагодаряват. Тя сподели лист с доказателства за 26 лобистки закони, които от Българска социалистическа партия са изготвили по време на правителстово „ Борисов 2” и заяви, че в идващите дни ще показват такава разработка и за „ Борисов 3”.

„ Ще видите, за късото време на съществуването на това държавно управление, какъв брой лобистки закони са признати, в чий интерес и за какви пари. Затова споделям, че това е модел”, разяснява Нинова.

Тя изрази мнение, че втората характерност на този модел е политическият рекет върху бизнеса – дали с цел да го откраднеш, или да ти заплати в жилища. „ Моделът е политическият рекет. Ето за какво даже Цветанов да си иде – ще пристигна различен Цветанов, само че моделът остава ”, безапелационна бе Нинова. Тя напомни още, че от първите случаи на жилища на Цветанов не е последвало нищо, от жилището на Горанов, „ Суджукгейт”, оградата и „ Хасковогейт” и всичко останало, което от Българска социалистическа партия са показвали пред обществото – също нищо.

Нинова разяснява още, че Борисов реже една глава, идва различен човек, а моделът продължава- самият Борисов е главата на този модел. „ Борисов сподели, че е основал партията си, с цел да бори корупцията, само че след 10 години корупцията пребори партията му. Единственият либерален метод този модел да бъде изменен са предварителни избори”, заключи Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР