Цветанов се превърна в едно от политическите чудовища на прехода,

...
Цветанов се превърна в едно от политическите чудовища на прехода,
Коментари Харесай

Яне Янев пред „ПИК“: Цветанов е едно от чудовищата на прехода, няма как да поддържа такъв лукс със заплатата си

Цветанов се трансформира в едно от политическите чудовища на прехода, това съобщи в изявление за „ ПИК “ Яне Янев. Поводът за диалога му с журналиста Гергана Инигилизова е инспекцията на Национална агенция за приходите против някогашния втори в ГЕРБ и изводите на институциите, че в тази ситуация с „ Апартаментгейт няма нищо нелегално. Още през 2010 година Янев подаде сигнал за следствие на 6-те жилището на Цветанов.

„ Цветанов и семейството му няма по какъв начин да потвърдят повече от 1 млн. лева пари, които да имат законен генезис. Ако нямат подобен генезис, са противозаконни, т. е. свързани с закононарушение “, безапелационен е Янев. Той напомни развиването на случая преди 9 години:

„ Тогава Цветанов стартира да се изяснява обстойно и нашироко, възползваше се от мощната власт, която има като вицепремиер и министър на вътрешните работи и направи всичко допустимо да заглуши истината, която ние показахме с документи. Никога не сме говорили празни приказки. Показали сме това, което по-късно предоставихме и на способените институции. Но Цветанов бързо се ориентира, че би трябвало непременно да постави вилката на врата на тогавашния началник на Национална агенция за приходите Красимир Стефаов и беше извършена фиктивна проверка, целяща да замете това, което беше изнесено в общественото пространство.

По-късно стана ясно, че наглостта няма граници и Красимир Стефанов, откакто си свърши работата в Национална агенция за приходите, беше номиниран и определен за народен представител от ГЕРБ. Сигурен съм, че той още се опасява. “

Яне Янев е изцяло безапелационен, че Цветанов и фамилията му не могат да потвърдят от кое място имат парите, които показват със метода си на живот. „ Те не са били бизнесмени, предприемачи, фермери, адвокати, икономически ръководители, актьори, създатели или каквито и да било експерти, които да имат съществени приходи. Няма по какъв начин със заплата на треторазряден чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи да имаш такива спестявания. Това е неуместно! “ Според Янев, Цветан Цветанов е един от най-големите кешови играчи в посттоталитарна България. „ Има построени схеми и структури, към момента настоящи, които дават опция да се направи обосновано съмнение, че той е в топ 10 на най-големите съдържатели на кешови трезори през последните 10 години “, безапелационен е той.

На въпрос по какъв начин е станал подобен, водачът на „ Ред, правда, правдивост отговори по този начин:

„ Никой до момента не смееше да пита за това, а някои ваши колежки се лензеха сервилно и подскачаха от трогване, до момента в който припкаха към Цветанов за изявленията. Те не виждаха ли марковите костюми, бродираните ризи и всички други прескъпи дрехи, сменяни всеки ден от Цветанов? Той всеки ден носеше върху себе си по една депутатска заплата. Тези неща не ги ли виждаха? Извънземните ли му купуваха на Цветанов тези одежди?

Ами то принцовете на Англия не си разрешават да носят толкоз скъпарски облекла, обувки, вратовръзки и ризи. И това е години наред. Не ви ли направи усещане, че преди време Лиляна Павлова беше разжалвана поради една чанта, която се оказа, че й е подарък от Вежди Рашидов. А на Цветанов костюмите и ръкавелите, по какъв начин не направиха на никого усещане? “

За страдание, Янев не е убеден, че истината ще излезе нескрито:

„ Ако тези инспекции и проверки се вършат от същите хора, които прикриха случая от преди девет години, не съм надъхан оптимистично, че истината ще излезе нескрито. Силно се надявам, че ще се направи едно същинско журналистическо следствие, с цел да се обясни въпросът за приходите на Цветанов и разноските му по други пера в неговия живот, не по-малко скъпи от парцелите. Ползва ли Цветанов скъпо заплатен задграничен PR абонамент? Задграничните му пътувания единствено от партия ГЕРБ ли са плащани? Има ли парцели и сметки в чужбина? Какъв е същинският генезис на парите за първокласния му метод на живот? “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР