Цветанов: Президентът търси поредната конфронтация или заблуждениеНямаме никакви притеснения и

...
Цветанов: Президентът търси поредната конфронтация или заблуждениеНямаме никакви притеснения и
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът търси поредната конфронтация или заблуждение

Цветанов: Президентът търси следващата борба или подвеждане
Нямаме никакви терзания и ще се срещнем обширно с претекстовете на президента. Аз допускам, че това е стилът на президента да се постанова несъгласие и може би това ще е 12-ото несъгласие, което се постанова и това е неговият жанр, с цел да може фактически да има спор и да се търси следващата може би борба или подвеждане, което се сервира в общественото пространство.

Това сподели Цветан Цветанов във връзка ветото на президента върху разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се променят правила в Наказателно-процесуален кодекс, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Цветанов увери, че всичко, което е направено, е според директивата на Европейски Съюз и това е станало след осъществените терористични актове в Париж. „ Ако би трябвало ние от Народното събрание сме в положение да осведомяваме президента по претекстовете, а също по този начин и министърът на правораздаването може също да предприеме дейности по запознаването на президента с претекстовете за внасянето от Министерски съвет на този законопроект ”, сподели той.

Цветанов уточни, че не е осведомен с претекстовете на президента. Той уточни, че директивата на Европейски Съюз е наложителна за всички държави-членки. „ Това, което ние направихме, е да се срещнем с Директивата и да предприемем съответните законодателни промени ”, уточни той. Цветанов посочи, че това задържане по никакъв метод не лимитира опцията за юрист, „ който от самото началото през целия развой, в случай че има подобен, арестуваният получава съответната адвокатска отбрана ”. „ Тук приказваме единствено за обкръжението и околните на арестуваното лице. И тук не е, с цел да се ограничи неговата отбрана, тук единственото, което е, с цел да не се осуети следствието по тежки закононарушения или по терористични актове. Тази мярка ще проработи единствено и само по изключение, когато касае подобен обсег на закононарушения, които са свързани с проведената престъпност и с тероризма. Всяка друга теза, мисля че може да бъде много манипулативно поднесена на обществото и по тази причина считам, че българският парламент предприе най-либералната форма, с която можеше фактически да приемем тази нормативна актуализация ”, уточни той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР