Цветанов поднесе извиненията по време на дебатите по финалния доклад

...
Цветанов поднесе извиненията по време на дебатите по финалния доклад
Коментари Харесай

Цветанов се извини на президента

Цветанов сервира извиненията по време на дебатите по финалния отчет за работата на Временната комисия за изследване на процедурата за нов военен аероплан, съобщи "Фокус “.

"Действително би трябвало да бъдем доста деликатни, когато се изричаме за президентската институция. Дали ни харесва или не, считам, че всеки призна изборния резултат, когато завършиха изборите. Всеки знае, че президентът Румен Радев е с 5-годишен мандат “, сподели още той.

"Не би трябвало да позволяваме от парламентарната естрада да се приказва за персонални тематики, свързани с персоналния живот на президента “, съобщи той.

Антон Тодоров от ГЕРБ съобщи по време на дебатите : "Радев в своето амплоа на военачалник има необикновен афинитет да си назначава любовниците на втори контракт ".

Според Тодоров имало унищожени документи в президентството във връзка със договорката за изтребителите, които били засечени от ДАНС и даже те били четени от шефа на политическия кабинет на Радев Иво Христов, който пък няма допуск до секретна информация.

Филип Попов от Българска социалистическа партия отговори, че по-късно изявление на Антон Тодоров прокуратурата би трябвало да се самосезира. Корнелия Нинова сподели във връзка изявлението на Тодоров, че това е война с президента и комисията в Народното събрание е била бухалка за президента.

С всичко, което говорите тук, единствено създавате неприятен облик на президента Румен Радев, обърна се Цветанов към депутатите.

"Единственото, което имаме като цел в Комисията, е да излезе истината. Българските данъкоплатци би трябвало да платят 1,5 милиарда за закупуването на самолети. Когато има такава преднамереност и заостреност в говоренето от ваша страна, повярвайте ми, че се основава друго чувство в хората “, добави той.

Във връзка с дебата за отчета на Временната комисия за изтребителите Цветан Цветанов разяснява: "Когато се взимат значимите политически решения би трябвало да бъдем същински и благонадежден сътрудник на НАТО. Оборудването би трябвало да дава отговор на стандартите на НАТО “.

"Убеден съм, че верните решения ще вземем ние, народните представители, след всичко, което свършиха сътрудниците в комисията “, уточни той.

"Молбата ми е - дано да бъдем кардинални, да не предизвикваме напрежението, което основава неприятен имидж на Народното събрание, призвани сме да пазиме публичния интерес “, се обърна той към Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР