Цветанов отива на високо място в Европол, по информация на

...
Цветанов отива на високо място в Европол, по информация на
Коментари Харесай

Цветанов отива на висок пост в Европол


Цветанов отива на високо място в Европол, по информация на "Скандал ". Той и сега е член на борда, откакто през 2018 година бе определен за непрекъснат представител в Управителния съвет на Европол от Съвместната група за парламентарен надзор на активността на организацията (СГПК).

Групата (СГПК) в Европейската полицейска работа обезпечава връзката сред националните парламенти на държавите-членки, Европейския парламент и Управителния съвет на Европол.

Цветанов беше определен единомислещо от всички държави-членки и Европейския парламент за непрекъснат представител в групата. Мандатът на Цветанов стартира от 25 септември 2018 година

Цветанов съставлява в Управителния съвет на Европол контролната група. В нея има четиричленни делегации от националните парламенти на държавите-членки, участващи в Европол и Дания, както и делегация от 16 члена на Европейския парламент. Водеща е ролята на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ).

Номинацията на Цветанов пристигна от съпредседателите на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ).

Кандидатурата на Цветанов бе подкрепена и от Австрийското председателство - ръководителя на ЛИБЕ Клод Мораеш и докладчика по регламента за Европол в ЛИБЕ Августин Диаз де Мера, Ангела Люегер, ръководител на Комисията по вътрешни работи в австрийския Национален съвет и Кристиян Бухман, ръководител на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент.

Отзивите за избора на Цветанов в Европейската полицейска работа бяха удобни.

Според Кристиян Бухман, ръководител на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент: "Цветанов прави страхотна работа в Управителния съвет на Европол ".

Изпълнителният шеф на Европол Катрин де Бол бе доста удовлетворена от съдействието си с Цветанов. По думите й той е доста умел народен представител, който постоянно е подкрепял организацията. "Смятам, че ние, в правоналагащата общественост, можем да разчитаме на него и е същинско наслаждение да работим с него. Той е и наш другар ", сподели Катрин де Бол.

Припомняме, че през днешния ден след диалог сред ръководителя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подаде оставка от всички управителни постове на ГЕРБ. Оставката беше призната от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР