Цветанка АндрееваМобилизацията в Русия е ход на заплаха към Запада,

...
Цветанка АндрееваМобилизацията в Русия е ход на заплаха към Запада,
Коментари Харесай

Агентите на руското влияние няма да осъдят директно Путин, отново ще предложат България за негов посредник

Цветанка Андреева

Мобилизацията в Русия е ход на опасност към Запада, който Путин желае да притисне, с цел да договаря от позиция на силата. С вкарването на необятна маса руснаци в бойните дейности Путин прави стратегически ход за преобразяване на несполучливата му война с ексцентрична идея за изчистване на нацисти във война на „ съветския народ против Запада “. Зловещата концепция на философията на Путин е да внуши, че Колективният запад ще убива съветските деца и мъже, с цел да пренасочат омарата от „ украинските нацисти “ към „ загниващия Запад “.

Путин знае от опит, исторически и персонален негов управнически, че е задоволително да се натрупа сериозна маса от майки, изгубили синовете си, и таза война ще се трансформира в действителна, а не в теоретична ненавист към украинците. Той въвлича персонално във войната руснаците, като подвига цената на страстта – до жертви и загуба на животи в името на

измисления му евразийски райх

Путин няма към този момент различен излаз, няма ход обратно. Дори и да не може да овладее войната, за него ескалацията ѝ е единствен път за оцеляване. Допреди дни тъкмо за това агитираше и Дугин, потвърждавайки, че са стигнали до точка, при която няма връщане обратно и би трябвало да се слагат в „ световния политически подтекст “, обявявайки Трета международна война.
Едно е руснаците да пеят и скандират пропагандни лозунги по зали и игрища, друго е да проливат кръв и да умират. Едното е хибридно ангажиране с пречистване на измислени нацисти, другото е действителността на гореща „ Трета международна война против Запада “. Путин се пробва да промени отношението и мотивацията на руснаците към войната, като я трансформира в „ заветен “ поход против груповия Запад. Освен чисто количествено активизиране на военна мощ, Путин търси резултат на всеобща социална неуравновесеност.
Започва нова фаза на идеологическата война и тя ще се води и отвън Русия. Вероятно и нашите сътрудници на съветско въздействие ще пренасочат курса, въпреки и мъчно в изискванията ни на участието ни в НАТО и Европейски Съюз. Агентите на Путин в чужбина ще имат за цел

да легитимират новия му метод

да сплашат с неговата имперска мощ и гневна международна опасност и по този начин да стартират да му уреждат поле за договаряния, като спестят унижението за господаря от Кремъл да бъде надвит в Украйна и да загуби властта в Русия.
Не е инцидентно, че главните представители на доктрината на Путин се скриха – не чухме оценка и обръщение от Радев. Те ще пренасочат тезите си. Видяхме по какъв начин „ неутралитетът “ стартира да отстъпва пред „ потребността от незабавни договаряния “. Чухме по тематиката вицепрезидента Йотова.
Агентите на съветското въздействие няма да осъдят непосредствено Путин, а ще ни плашат с неговата мощ в името на „ мира “ и евентуално още веднъж ще предложат България като медиатор на Путин в договаряния, по този начин, както Радев оферираше съдействието си за мир при започване на войната. 
Вместо в България да укрепваме източния фланг на НАТО в тясно партньорство със съдружниците, нашите петоколоници ще оферират преговорен метод пред опасността и силата на Путин.
Илюзия е да се мисли, че мобилизацията радикално ще пробуди деен протест вътре в Русия. Очакването, че митинги ще смъкват Путин от власт, демонстрират непознаване на режима в Кремъл. Това е тотална власт, която зомбира популацията от години с съвършена агитация и второ – даже тези жители, които са останали отвън полето на пропагандата, попадат под ударите на жестоки репресии от властта. Едва ли властта в Русия ще ги пусне да избягат в чужбина, по този начин, както през комунизма  нямаше бежанска вълна от Съюз на съветските социалистически републики на Запад. В Русия няма народна власт и

Путин не може да бъде отхвърлен по либерален ред

На този декор даже дворцов прелом в Кремъл не подсигурява, че режимът няма да попадне в ръцете на различен рисков водач. Путин търси излаз за себе си. В това търсене той ще е подготвен да ескалира войната, да жертва животи и стопанска система. Той ще задейства всичките си сътрудници на въздействие в Европа, с цел да си вдигне цената. Путин би трябвало да бъде надвит военно във войната, която самичък стартира против Украйна! Той би трябвало да бъде принуден още веднъж да „ яде пушките си “, с цел да капитулира пред Демокрацията, която толкоз ненавижда. 
За тези цели трябват смели свободни водачи, а не хибридни сътрудници по спасяването на Путин.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР