Цветана Пиронкова се прибра в България след страхотното си представяне

...
Цветана Пиронкова се прибра в България след страхотното си представяне
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова: Най-голямата мечта на всеки тенисист е да спечели титла от Големия шлем

Цветана Пиронкова се прибра в България след страхотното си показване на US Open 2020. След 3 годишно неявяване пловдивчанката впечатли света и доближи до четвъртфиналите в Ню Йорк, където отстъпи в равносилен дуел пред легендата Серина Уилямс.

Цвети отговори на въпросите на десетките кореспонденти, които я чакаха. Ето главните акценти:

Относно идния " Ролан Гарос "

" Замразеният ми ранкинг важи за 12 шампионата, остават ми още 11. Все още не съм сигурна дали ще вземам участие на " Ролан Гарос ". Липсата на време за възобновяване е нещото, което ме кара да се двоумя. Засега съм в квалификациите, съвсем невероятно ще е да се приготвя, тъй като ще би трябвало да съм седмица по-рано там. Току що разбрах, че господин Стефан Цветков прави всичко допустимо да получа " уайлд кард ". Ако това стане ще бъде отлично. Ако не съм в съществена скица евентуално няма да вземам участие ".
 Снимка 495669
Източник:

За присъединяване на US Open 2020

" Този шампионат беше доста прочувствен за мен. Отидох без упования, само че въпреки всичко знаех, че се намирам в добра форма. Месеци преди началото на US Open усещах, че съм във форма, само че след толкоз дълга пауза в никакъв случай не знаеш по какъв начин ще реагираш на спортна конюнктура. Нещата за мен в Ню Йорк се развиха добре. Тази година настилката е нова, много по-бърза, което е добре за мен. Лека-полека, мач след мач, започнах да се усещам все по-уверена. Оценявам присъединяване ми в този шампионат като едно от най-хубавите в кариерата ми досега.
 Цветана Пиронкова беше покрай победа против Серина Уилямс на US Open 2020
Приказката свърши! Цвети Пиронкова се бори против Серина Уилямс, само че не съумя да в профил легендата

Българката взе първия сет, само че се пречупи пред физиката на американката

Почувствах се вкъщи от първия момент, в който стъпих в Ню Йорк. Хората са същите, няма огромни промени. Мерките бяха строги, само че поради обстановката беше предстоящо. Хората се бяха постарали доста за организацията.

Липсата на почитатели не беше в мой плюс. Аз обичам да играя пред аудитория, която ме наелектризира.
 Снимка 495668
Източник:

За поддръжката

" Получих голяма поддръжка, невероятна, правя оценка я надълбоко. Благодаря на всички хора, които се интересуват от мен, поддържат ме и ми изпращат позитивна сила ".

За фантазията и бъдещите проекти

Имам доста фантазии. Най-голямата на всеки един тенисист е да завоюва купа от Големия шлем, това си остава.

С появяването на детето всичко се трансформира, това е обикновено. Промяната е към положително, фокусът е напълно към детето. Научаваш кои неща са значими. Тенисът сигурно е едно от тях, само че към този момент не е преди всичко. Преместването на фокуса при мен беше здравословно.
 Снимка 495671
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР