Цветана Пиронкова се изкачи с 18 места в световната ранглиста.

...
Цветана Пиронкова се изкачи с 18 места в световната ранглиста.
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова скочи с 18 места преди "Уимбълдън"

Цветана Пиронкова се изкачи с 18 места в международната класация. През последната седмица 29-годишната пловдивчанка доближи до третия кръг на шампионата в Ийстбърн и усили актива си на 421 точки, с което прогресира до 131-ата позиция в класацията при дамите, ден преди да излезе на кортовете на " Уимбълдън ".

В първия кръг тя ще се изправи против италианката Сара Ерани. Двете са се срещали 4 пъти между тях, като имат по 2 победи. Ерани е 74-та в света сега.

Номер 1 в подреждането при дамите остава Анжелик Кербер (Германия) със 7035 точки, следвана от Симона Халеп (Румъния) с 6920 точки. На трета позиция е чехкинята Каролина Плишкова с 6855 точки.

Другият ни представител в главната скица на " Уимбълдън " - Григор Димитров, остава на 11-а позиция в ранглистата при мъжете. Той продължава да е единствено на 5 точки от завръщане в Топ 10 на международния тенис.

Димитов ще срещне Диего Шварцман в първия кръг на третия за годината шампионат от Големия шлем, като мачът най-вероятно ще е във вторник (4 юли).

Промени в челото на ранглистата при мъжете няма, като водач в класацията е британецът Анди Мъри с 9390 точки. Испанецът Рафаел Надал е на второ място със 7285 точки, а трети остава Стан Вавринка (Швейцария) с 6175 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР