Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите за турнира на

...
Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите за турнира на
Коментари Харесай

Пиронкова премина скоростно първия кръг на квалификациите в Ийстбърн

Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите за шампионата на тревни кортове в Ийстбърн. Най-добрата българска тенисистка победи изрично огромната вяра на чешкия тенис Maркета Вондроушова с 6:2, 6:2.

Пиронкова имаше потребност от едвам 66 минути за триумфа против 17-годишната си съперничка, която се намира 73 места по-напред в ранглистата и беше сложена под №10 в пресявките.

Българката осъществя пет от шестте си благоприятни условия за пробив и завоюва 61 от разиграните 101 точки в мача. Тя загуби единствено осем точки след вкаран първи сервис и отрази три от четирите шанса за пробив, до които стигна Вондроушова.

Чехкинята, която на 28 юни ще навърши 18 години, прави страховит първи сезон в професионалния тенис. Тя към този момент завоюва първата си купа от календара на WTA - в Бил (Швейцария) през април, а в понеделник ще се изкачи до рекордното в кариерата си 78-о място в света.

Пиронкова, която тази седмица изпадна от топ 150 за пръв път от 12 години, ще играе във втори кръг на квалификциите с испанката Лаура Аруабарена или холандката Ракел Хогенкамп.

При победа българката ще влезе в главната скица на шампионата в Ийстбърн, който е от категория " Премиер " и е с награден фонд 755 хиляди $.

Това е последното съревнование преди третия за годината шампионат от Големия шлем - " Уимбълдън " (3-16 юли).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР