Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ

...
Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

Пиронкова се бори, но Серина сложи край на приказката й в Ню Йорк

Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто отстъпи след бойка игра на 23-кратната шампионка от Шлема Серина Уилямс след поврат в три сета – в обособените елементи 4-6, 6-3, 6-2 за към два часа и 15 минути игра.

Българската тенисистка, завърнала се в Тура след тригодишно неявяване, сподели страхотна игра, само че в последна сметка преклони глава пред американката, която още веднъж е на полуфинал в Ню Йорк. Откриващата част стартира с равностойна игра, като Цвети се държеше доста добре на корта, а от своя страна Серина допускаше непредизвикани неточности и не се усещаше удобно в разиграванията от главната линия. Пиронкова дръпна с пробив задатък в петия гейм и до края на сета не позволи връщане на брейка, макар че 38-годишната Уилямс имаше две точки за пробив в десетия гейм.



Втората част стартира чудесно за 32-годишната пловдивчанка – пробив, само че Серина реализира рибрейк още в идващия гейм, с цел да възвърне паритета. Американката нанесе решителния си удар в сета в осмия гейм, когато направи нов пробив, а по-късно сервира сполучливо. Третият сет стартира с гейм, траял към десетина минути, в който победител излезе Уилямс. Цвети стартира да изпитва и сериозна отмалялост от натрупалите се часове на корта и позволи нов брейк в седмия гейм, а след него съперничката узакони триумфа си.

Американката завоюва и петия конфликт от съперничеството сред двете, а основно за успеха се оказа подаването й – тя направи цели 20 аса. Пиронкова си потегля с чек от 425 000 $ за достигането до четвъртфиналите в Ню Йорк и с високо вдигната глава, откакто бе равностойна през съвсем целия дуел на по-малката от сестрите Уилямс. Тя остава с един полуфинал от Големия шлем – на Уимбълдън през 2010. Серина, за последно шампионка на Флъшинг Медоус през 2014, продължава да гони седми трофей на домашна земя и общо 24-и в кариерата от Шлема, с което да изравни рекордьорката Маргарет Корт. В спор за място на финала нейна съперничка ще бъде победителката всред Виктория Азаренка и Елизе Мертенс, които играят във вечерната сесия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР