Цветана Пиронкова не е решила дали ще се върне отново

...
Цветана Пиронкова не е решила дали ще се върне отново
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова: Малкото човече много ме изтощава

Цветана Пиронкова не е решила дали ще се върне още веднъж на корта. Бившата първа ракета на България при дамите гостува в предаването " 120 минути " по bTV и показа, че сега се е отдала напълно на грижите за детето.

" Имах една доста забавна година, тази също стартира добре. Майчинството е доста забавно и много друго от това, което съм правила досега ", сподели Пиронкова в първото си телевизионно изявление след раждането.

" Едно от най-трудните неща може би е безсънието. Малкото дребосъче доста ме изтощава. Може да се каже, че спортът ми оказва помощ от позиция на това, че съм дисциплинирана. Това ми оказва помощ и в майчинството, тъй като има прецизен режим, който би трябвало да се съблюдава. Трябва да следиш детето постоянно да е добре. ", сподели тенисистката.

Относно дълго чаканото завръщане в тениса, тя не даде еднопосочен отговор:

" На този стадий не мога да дам безапелационен отговор дали ще се върна към тениса. От доста фактори зависи дали ще се върна на корта. Хубавото е, че имам време да взема решението, защото Женската тенис асоциация одобри ново предписание и майките могат да се върнат на корта в границите на две години. Доскоро беше една година. Реално можеш да замразиш ранкинга, който си имал на последния си шампионат ".

" На моменти желая да се върна, само че в други си давам сметка, че в действителност ще е доста мъчно. Все още е рано да взема това решение. Когато настъпи моментът, ще го разглася. "

" Дадох доста на тениса в продължение на 15 години и съм удовлетворена от постигнатото досега. Нямам чувството, че би трябвало да се потвърждавам повече. При нас най-тежко е пътуването - всяка седмица в друга страна. Ако се върна, ще би трябвало да го взимам със себе си (б.ред. - детето), тъй като не си представям да го оставя тук и да не го виждам няколко месеца. ", добави полуфиналистката от " Уимбълдън ".

Пиронкова има вяра, че България разполага с едно надарено младо потомство.

" В България в последните години има много млади гении, които стартират да се показват добре и по непознатите терени. Вики Томова сега е първа ракета на България. Миналата година се показа добре на " Уимбълдън ". Наблюдавам Гери Топалова от дете. Пожелавам триумф на всички! "

" Вярвам, че Григор Димитров ще се върне в топ 10. Той беше в топ 3, което е извънземно достижение. Нормално е след мощен сезон да последва слаб. Надявам се тази година още веднъж да си възвърне позициите ", приключи пловдивчанката.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР