Цветана Пиронкова е име, което не се нуждае от представяне.

...
Цветана Пиронкова е име, което не се нуждае от представяне.
Коментари Харесай

Прекрасна новина! Пиронкова потвърди, че ще играе на US Open

Цветана Пиронкова е име, което не се нуждае от показване. Дълги години първа ракета на България, полуфиналистка на “Уимбълдън”, с десетки запаметяващи се победи в елита на тениса. Специално за уеб страницата на БФТенис, Пиронкова разгласи дълго чаканата вест - ще вземе присъединяване на US Open. Радва я фактът, че тенисът се е трансформирал в един от най-популярните спортове у нас, с помощта на вярната работа и стратегии като " Тенисът Спорт за всички " на БФ Тенис.

- Как се оправи една млада майка в изискванията на пандемията, която промени всекидневието на всички ни?
- Както всеки един човек в тази обстановка. Има сложни моменти, само че като цяло се стремя да се абстрахирам оптимално и да не трансформирам всекидневието си поради вируса, доколкото е допустимо. Социалната отдалеченост за мен не е толкоз сложна, ненапълно съм привикнала с този метод на живот около тениса.

- Промени ли те с нещо майчинството и с какво?
- Разбира се! Целия ти свят се трансформира с появяването на детето. Някак си разбираш кои са значимите неща и се научаваш да ги цениш. Предизвикателствата, свързани с родителството, не са малко, само че всичко си коства в името на здравето и щастието на детето и фамилията.

- През предходната година не беше уверена дали ще се връщаш на корта. Какво те накара да се убедиш да го направиш?
- Аз съзнателно нито потвърждавах, нито отричах желанията си още веднъж да се състезавам. Не бях подготвена да дам безапелационен отговор и желаех да си осигуря задоволително време, с цел да взема това решение. В един миг осъзнах, че се тормозя да не изпусна периодите на замразения си ранкинг, също усетих, че проследявам календара и си върша хипотетични проекти, започнах и да сънувам всевъзможни тенис сюжети и просто в един миг към този момент бях наясно, че желая да употребявам опцията да се състезавам още веднъж. Тези 12 шампионата, които ми обезпечава замразеният ранкинг, ще бъдат един добър тест интервал - от една страна, с цел да придобия визия какво е физическото ми равнище и от друга, да преценява дали този метод на живот към момента ми подхожда.

- Чувстваш ли, че след всичко, което даде на тениса, има още какво да докажеш?
- Нагласата и задачите ми са напълно разнообразни от преди. Сега на първо място изпитвам наслаждение и наслада, че още веднъж съм на корта и правя оценка и се гордея с всяка минута, прекарана в това предизвикателство.

- Ще участваш ли на US Open? И в случай че може, да разясниш малко повече програмата си, най-малко докъдето си осведомена с нея.
- Да, взех решението да вземам участие на US Open. Не са малко разпоредбите и рестриктивните мерки и сигурно провеждането на този шампионат ще е ексцентрично, само че такива са изискванията сега за всички. След това съм декларирала присъединяване и на шампионатите на клей в Европа.

- Погледнато в профил, по какъв начин оценяваш развиването на българския тенис за времето, в което ти не си на корта?
- Мисля, че тенисът в последните години се трансформира в един от най-популярните спортове у нас. Наистина е значимо да има повсеместност и достъп на всички искащи деца до тенис кортовете. Това се случва и с помощта на стратегиите с тази устременост на БФ Тенис, каквато да вземем за пример е " Тенисът Спорт за всички ".

- Виждаш ли капацитет у младите, които реализираха триумфи, да играят сериозна роля в бъдещето на спорта у нас?
- Разбира се, че има капацитет в младите ни състезатели. Пробив в професионалния тенис е мъчно, само че никога не е невероятно начинание и е значимо те в действителност да имат вяра в това. А по-важното - да не стопират да работят за реализирането на задачите си.

- Навършват се тъкмо 10 години от полуфинала на Уимбълдън, който реализира. Мислиш ли постоянно за този миг, него ли определяш като пик и имаш ли упоритости и сили за още такива мигове?
- Полуфиналът на Уимбълдън е едно от върховите ми достижения и като такова то постоянно ще ми носи наслада и топлота, когато се обърна обратно. Но аз се гордея и с не толкоз известни мачове и достижения, постоянно останали в страни от камерите и прожекторите. През тези близо 15 години, в които се състезавах професионално, съм изиграла стотици такива мачове и помня всеки един от тях и каква страст е оставил у мен.

- Ако не е тенисът, какво ще е? Имаш фешън линия, какво друго те влече?
- Живях без тенис повече от 2 години. Буквално не допрях ракетата. Изглежда просто имах потребност от малко отдалеченост, която пък ми сподели и другите нюанси на живота отвън професионалния спорт. Винаги можеш да намериш нещо, което те вълнува и ти носи смисъл в професионален аспект. Аз постоянно съм била много креативен насочена и значително осъществявам творчеството си в марката ми за дамски спортни облекла - " Pironetic ". Съвсем скоро следва да представим новата си сбирка, в която имам интензивно присъединяване във всеки един аспект.

- А треньорска работа в бъдеще?
- Тенисът постоянно ще е част от живота ми в една или друга степен и не изключвам опцията да се занимавам и с треньорска работа в бъдеще, само че в този момент съм на друга вълна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР